Grillad fläskkarré, bakpotatis och majssalsa.

Köttet har fått smak av en enkel kryddblandning. En perfekt grund jag ofta utgår ifrån. Här kan du leka med olika torkade örter, lite mer hetta eller vad du gillar allra bäst!

Grillad fläskkarré med Falling Feather.

4

1 h 0 min

Bakad potatis kan liksom bli lite mycket – ja, potatis. Dessutom tar det oftast mer än en timme att få den klar i ugnen. Men genom att dela potatisen och ugnsbaka dem i halvor kortar man ner tillagningstiden till hälften. Dessutom får du gott om yta att ha min goda majssalsa på!

Majssalsan blir allra godast om majsen först grillas tycker jag. Smaka av med mer hetta, syra, sälta och sötma innan du toppar potatishalvorna med den. Och det som blir över serverar jag alltid på sidan av.

/Linnéa

Vintips till maten:

Recept: Linnéa Seidel

Helstekt kyckling med skomakarsås.Helstekt kyckling med skomakarsås.

Här har Caroline Hofberg, från matbloggen Caroline i köket, tagit fram ett underbart kycklingrecept i samarbete med vinet Falling Feather.

Läs mer
Rödvinssås med kött på träbord.3 såser som passar till det mesta.

Här har vi tre underbara såser som passar till många olika maträtter - vad de har gemensamt är att de är passar till samma vin: Falling Feather Ruby Cabernet.

Läs mer
Kycklingspett på fat med bulgursallad på trädbord med majs, salt, chili.Kycklingspett med bulgursallad och srirachamajo.

Kryddiga kycklingspett med en matig bulgursallad passar utmärkt till ett glas cabernet. Srirachasåsen blir vekligen pricken över i!

Läs mer
Rödvinsbräserat lammlägg.Rödvinsbräserad lammlägg med krämig polenta och bönsalsa.

En härligt smakrik rätt med lammlägg har Linnéa lagat här. Serveras med krämig polenta och en god salsa på borlottibönor.

Läs mer