Köttet har fått smak av en enkel kryddblandning. En perfekt grund jag ofta utgår ifrån. Här kan du leka med olika torkade örter, lite mer hetta eller vad du gillar allra bäst!
Bakad potatis kan liksom bli lite mycket – ja, potatis. Dessutom tar det oftast mer än en timme att få den klar i ugnen. Men genom att dela potatisen och ugnsbaka dem i halvor kortar man ner tillagningstiden till hälften. Dessutom får du gott om yta att ha min goda majssalsa på!
Majssalsan blir allra godast om majsen först grillas tycker jag. Smaka av med mer hetta, syra, sälta och sötma innan du toppar potatishalvorna med den. Och det som blir över serverar jag alltid på sidan av.
/Linnéa
4 st bakpotatisar
olja
salt
2 dl riven ost
1 paprika
0,5 gurka
2 salladslökar
salt
peppar
1 tsk honung
saft från 0,5 lime
ca1 tsk sriracha
4 st majskolvar
chili flakes
färska örter, jag tog basilika
Tvätta potatisarna och dela dom. Lägg ut i en ugnsfast form. Ringla över olja och salt. Baka i 225°C i cirka 25 minuter.
Skär under tiden paprika, gurka och salladskök i små bitar. Krydda med salt, peppar, honung, lime och lite sriracha.
Grilla majskolvarna och skär bort majsen från 2 av majskolvarna. Blanda i detta i salsan.
Lägg på ett lager ost på varje potatishalva. Toppa med salsa och baka i ytterligare 5 minuter. Toppa potatishalvorna med chili flakes och färska örter.
2 dl gräddfil
1 msk majonnäs
1 tsk sriracha
örtsalt
Blanda snabbt ingredienserna till en kall sås. Låt stå svalt till servering.
800 g fläskkarré
2 tsk paprikapulver
2 tsk örtsalt
2 tsk lökpulver
Torka köttet helt torrt. Blanda samman kryddorna och klappa sedan in dem i köttet.
Grilla fläskkarrén och låt den sedan vila 10 minuter.
Servera de bakade potatishalvorna med majssalsa, grillad fläskkarré och kall sås.
USA
259 kr
Generöst fruktig och mjuk smak med inslag av skogshallon, sötlakrits och örter. Är ett utmärkt pratvin som gärna följer med till det dukade bordet. Används till medelkraftiga och lite kraftigare anrättningar på kött, fågel eller växtbaserat. Vinet klarar även lite sötma eller kryddhetta.
Recept: Linnéa Seidel
Här har Caroline Hofberg, från matbloggen Caroline i köket, tagit fram ett underbart kycklingrecept i samarbete med vinet Falling Feather.
Läs merHär har vi tre underbara såser som passar till många olika maträtter - vad de har gemensamt är att de är passar till samma vin: Falling Feather Ruby Cabernet.
Läs merKryddiga kycklingspett med en matig bulgursallad passar utmärkt till ett glas cabernet. Srirachasåsen blir vekligen pricken över i!
Läs merEn härligt smakrik rätt med lammlägg har Linnéa lagat här. Serveras med krämig polenta och en god salsa på borlottibönor.
Läs mer