Grillad fläskkarré, bakpotatis och majssalsa.

Köttet har fått smak av en enkel kryddblandning. En perfekt grund jag ofta utgår ifrån. Här kan du leka med olika torkade örter, lite mer hetta eller vad du gillar allra bäst!

Grillad fläskkarré med Falling Feather.
Falling Feather Bag in Box

Falling Feather Bag in Box

USA

Systembolaget nr:

72972

259,00 kr


logo

4

logo

1 h 0 min

Bakad potatis kan liksom bli lite mycket – ja, potatis. Dessutom tar det oftast mer än en timme att få den klar i ugnen. Men genom att dela potatisen och ugnsbaka dem i halvor kortar man ner tillagningstiden till hälften. Dessutom får du gott om yta att ha min goda majssalsa på!

Majssalsan blir allra godast om majsen först grillas tycker jag. Smaka av med mer hetta, syra, sälta och sötma innan du toppar potatishalvorna med den. Och det som blir över serverar jag alltid på sidan av.

/Linnéa

Bakpotatis med majssalsa:

Ingredienser

  • 4 st bakpotatisar

  • olja

  • salt

  • 2 dl riven ost

  • 1 paprika

  • 0,5 gurka

  • 2 salladslökar

  • salt

  • peppar

  • 1 tsk honung

  • saft från 0,5 lime

  • ca1 tsk sriracha

  • 4 st majskolvar

  • chili flakes

  • färska örter, jag tog basilika

Gör så här

    1. Tvätta potatisarna och dela dom. Lägg ut i en ugnsfast form. Ringla över olja och salt. Baka i 225°C i cirka 25 minuter.

    2. Skär under tiden paprika, gurka och salladskök i små bitar. Krydda med salt, peppar, honung, lime och lite sriracha.

    3. Grilla majskolvarna och skär bort majsen från 2 av majskolvarna. Blanda i detta i salsan.

    4. Lägg på ett lager ost på varje potatishalva. Toppa med salsa och baka i ytterligare 5 minuter. Toppa potatishalvorna med chili flakes och färska örter.

Sås:

Ingredienser

  • 2 dl gräddfil

  • 1 msk majonnäs

  • 1 tsk sriracha

  • örtsalt

Gör så här

    1. Blanda snabbt ingredienserna till en kall sås. Låt stå svalt till servering.

Grillad fläskkarré:

Ingredienser

  • 800 g fläskkarré

  • 2 tsk paprikapulver

  • 2 tsk örtsalt

  • 2 tsk lökpulver

Gör så här

    1. Torka köttet helt torrt. Blanda samman kryddorna och klappa sedan in dem i köttet.

    2. Grilla fläskkarrén och låt den sedan vila 10 minuter.

    3. Servera de bakade potatishalvorna med majssalsa, grillad fläskkarré och kall sås.

Vintips till maten:

Falling Feather Bag in Box

259,00 kr


Servera ett mjukt, rött vin till din grillade fläskkarré med bakad potatis. Falling Feather på bag-in-box är ett generöst vin av druvan ruby cabernet. Smaken har inslag av skogshallon, sötlakrits och örter.

Recept: Linnéa Seidel