Halloumiburgare med grillad aubergine och chimichurrimajo.
Linnéa har gjort vegetariska, snabbgrillade och riktigt goda halloumiburgare med en chimichurrimajo inspirerad av Argentina.
Läs mer »Linnéa tipsar om hur du enkelt förvandlar "kött och potatis" till en riktig festmåltid.
En sak som jag verkligen älskar med klassiska råvaror är hur enkelt man kan förvandla dem från bara ”kött och potatis” till en riktig festmåltid. Beroende på hur de tillagas och vilka smaker man tillsätter. Istället för att servera en bit kött med kokta morötter och kokt potatis, så har vi här fina grillspett med en smakrik potatispuré och rostade rotsaker. Samma råvaror, men en helt annorlunda middag. Krämigheten från purén och sötman från de rostade rotsakerna lyfter grillspetten till en ny nivå - dessutom går grillspetten fort att tillaga.
350 g palsternacka
500 g morötter
1 purjolök
250 g kastanjechampinjoner
Olivolja
Salt
Skala palsternacka och morot. Slanta palsternackan tunt och skär moroten i stavar.
Skär purjolöken i cirka 5 cm långa bitar. Skölj purjolöken noga.
Kvarta champinjonerna.
Lägg alla grönsaker i en ugnsfast form, ringla över olja och strö salt över.
Rosta rotsakerna i cirka 40 minuter i 225 °C eller tills rotsakerna fått fin färg och är genommjuka.
800 g nötkött
salt och svartpeppar
Färska örter (t.ex. basilika, persilja och timjan)
Skär nötköttet i bitar och torka det helt torrt.
Krydda med salt, svartpeppar och finhackade örter.
Trä upp på spett och grilla tills köttet får fin yta.
Använder du träspett, se till att de får ligga i blöt en bra stund innan, så de inte börjar brinna när du lägger dem på grillen!
600 g potatis (gärna mandelpotatis eller annan mjölig potatis)
1 1/2 dl mjölk
1 dl riven vällagrad ost
100 g kallt smör
1 dl blandade färska örter
salt och svartpeppar
Skala potatisen noga och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.
Värm mjölken och tillsätt den varma mjölken till potatisen i omgångar samtidigt som du vispar med elvisp.
Blanda i osten, det kalla smöret och de färska örterna. Rör helt slätt. Smaka av med salt och peppar.
Servera direkt tillsammans med rostade rotsaker och grillspetten.
199,00 kr
Faustino I Gran Reserva 2014 har en mycket nyansrik doft med inbjudande inslag av mörka plommon, röda skogsbär, ceder, kryddor, vanilj, torkade örter samt en fläkt av tobak. Smaken skänker tydlig kryddighet och karaktär från faten som samsas på bästa sätt med solmogna frukter och bär, torkade örter, nötter. Vinet har en bra balans, en fräsch syra samt mycket tillfredsställande smaklängd.
Recept: Linnéa Seidel
Linnéa har gjort vegetariska, snabbgrillade och riktigt goda halloumiburgare med en chimichurrimajo inspirerad av Argentina.
Läs mer »Linnéa bjuder på grillmiddag med grillad kyckling med massor av härliga smaker. Till det gör hon pommes frites av rotfrukter och en egen, försvenskad version av den så populära guacamolen.
Läs mer »Linnéa ger oss ett fantastiskt somrigt och härligt recept på grillade räkor serverade med smörfrästa morötter och ramslökspesto.
Läs mer »Linnéa har tagit fram ett recept till grillsäsongen med smakrika grönsaker och ett fantastiskt smör.
Läs mer »