Krogen PA&Co firar 30 år med kokbok: The devil made us do it.
Krogen PA&Co firar 30 år och släpper samtidigt en kokbok. Vi bjuder på ett av de fantastiska recepten, en rätt med jordärtskockor, pilgrimsmusslor och anklever.
Läs mer »PA & Co har fyllt 30 år! Detta har dem firat med att ge ut kokboken "The devil made us do it!". Här får du ett recept från boken!
500 g skalade och tärnade jordärtskockor
2 hackade schalottenlökar
1 dl vitt vin
5 dl ljus hönsfond
2 ½ dl grädde
2 msk smör
salt
Sautera lök och jordärtskockor i smör.
Häll på vin och koka ihop.
Tillsätt buljong och grädde och låt sjuda i cirka 15 minuter tills jordärtskockorna är mjuka. Mixa soppan slät och smaka av med salt.
4 msk tärnad rotselleri
olivolja
Låt rotselleri sjuda i olja tills den blir mjuk, sila av och kyl ned.
2–4 skalade och tunt hyvlade jordärtskockor
olja till fritering
Skölj skockaskivorna i kallt vatten. Häll av vattnet och låt dem torka på en kökshandduk eller på hushållspapper.
Fritera dem i 160-gradig olja tills de blir krispiga.
8–12 pilgrimsmusslor (gärna färska)
olja och smör till stekning
Stek pilgrimsmusslorna på hög värme i olja i 30 sekunder på ena sidan.
Vänd musslorna. Lägg i 2 matskedar smör och ös musslorna i 30 sekunder till.
ca 100 g tärnad anklever
1–2 finstrimlade päron
krasse
Stek anklever hastigt och dra åt sidan.
Lägg först rotsellerin och de stekta musslorna i tallriken. Häll sedan över soppan och ringla till sist över anklevern.
Garnera med chips, päron och krasse.
149,00 kr
Robert Weil Junior Weissburgunder har en angenäm och fruktig doft med inslag av vit persika, galiamelon, aprikos och en fläkt av citrus. Smaken är fruktig med en fräsch syra och trevliga inslag av persika, gula plommon, galiamelon och citrus. Väljes med fördel till lätta och medelkraftiga anrättningar på fisk, skaldjur och grönsaker.
Recept: PA & Co
Krogen PA&Co firar 30 år och släpper samtidigt en kokbok. Vi bjuder på ett av de fantastiska recepten, en rätt med jordärtskockor, pilgrimsmusslor och anklever.
Läs mer »En himmelskt god förrätt! Den fina syran i rosévinet matchar den milda, knäckiga smörtonen i pilgrimsmusslorna perfekt.
Läs mer »Varma kvällar är man inte sugen på allt för mastig och tung mat. Känner man ändå att man skulle vilja ha något mer, ja då skulle jag slänga ihop en risotto att servera till. Men just idag, då vill jag bara äta mina halstrade pilgrimsmusslor, vitlöksräkor
Läs mer »Att laga risotto är betydligt enklare än du tror. Här ger Linnéa sitt bästa recept på en härligt krämig risotto med trattkantareller och pilgrimsmusslor!
Läs mer »