Halstrade pilgrimsmusslor med jordärtskockssoppa och andra delikatesser.

PA & Co har fyllt 30 år! Detta har dem firat med att ge ut kokboken "The devil made us do it!". Här får du ett recept från boken!

Halstrade pilgrimsmusslor med jordärtskockssoppa hos PA & Co i Växjö
Robert Weil Junior Weissburgunder Unique

Robert Weil Junior Weissburgunder Unique

Tyskland

Systembolaget nr:

54327

149,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 50 min

Jordärtskockssoppa

Ingredienser

  • 500 g skalade och tärnade jordärtskockor

  • 2 hackade schalottenlökar

  • 1 dl vitt vin

  • 5 dl ljus hönsfond

  • 2 ½ dl grädde

  • 2 msk smör

  • salt

Gör så här

    1. Sautera lök och jordärtskockor i smör.

    2. Häll på vin och koka ihop.

    3. Tillsätt buljong och grädde och låt sjuda i cirka 15 minuter tills jordärtskockorna är mjuka. Mixa soppan slät och smaka av med salt.

Konfiterad rotselleri

Ingredienser

  • 4 msk tärnad rotselleri

  • olivolja

Gör så här

    1. Låt rotselleri sjuda i olja tills den blir mjuk, sila av och kyl ned.

Jordärtskockschips

Ingredienser

  • 2–4 skalade och tunt hyvlade jordärtskockor

  • olja till fritering

Gör så här

    1. Skölj skockaskivorna i kallt vatten. Häll av vattnet och låt dem torka på en kökshandduk eller på hushållspapper.

    2. Fritera dem i 160-gradig olja tills de blir krispiga.

Halstrade pilgrimsmusslor

Ingredienser

  • 8–12 pilgrimsmusslor (gärna färska)

  • olja och smör till stekning

Gör så här

    1. Stek pilgrimsmusslorna på hög värme i olja i 30 sekunder på ena sidan.

    2. Vänd musslorna. Lägg i 2 matskedar smör och ös musslorna i 30 sekunder till.

Servering

Ingredienser

  • ca 100 g tärnad anklever

  • 1–2  finstrimlade päron

  • krasse

Gör så här

    1. Stek anklever hastigt och dra åt sidan.

    2. Lägg först rotsellerin och de stekta musslorna i tallriken. Häll sedan över soppan och ringla till sist över anklevern.

    3. Garnera med chips, päron och krasse.

Vintips till rätten:

Robert Weil Junior Weissburgunder Unique

149,00 kr


Robert Weil Junior Weissburgunder har en angenäm och fruktig doft med inslag av vit persika, galiamelon, aprikos och en fläkt av citrus. Smaken är fruktig med en fräsch syra och trevliga inslag av persika, gula plommon, galiamelon och citrus. Väljes med fördel till lätta och medelkraftiga anrättningar på fisk, skaldjur och grönsaker.

Recept: PA & Co