VeganMindre socker
Robert Weil Junior Weissburgunder Unique

Årgång:

2022

Robert Weil Junior Weissburgunder Unique

Tyskland


139,00 kr

Systembolaget nr:

5432701

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Robert Weil Junior Weissburgunder har en angenäm och fruktig doft med inslag av vit persika, galiamelon, aprikos och en fläkt av citrus . Smaken är fruktig med en fräsch syra och trevliga inslag av  persika, gula plommon, galiamelon och citrus.

Produktion

Här har man valt Weissburgunder druvor från flera ambitiösa odlare i Rheinhessen och man har genom varsam vinifiering i rostfria ståltankar fått fram så mycket  som möjligt av druvans fruktighet, fräschör, karaktär och egenskaper.

Passar till

Ett utmärkt sällskapsvin, men även en mycket välkommen gäst till det dukade bordet. Väljes med fördel till lätta och medelkraftiga anrättningar på fisk, skaldjur och grönsaker.

Label: SkaldjurFiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Weissburgunder är det tyska namnet för druvan Pinot BlancDruvan Riesling har sitt ursprung i Rheingau och en av de mest hängivna och erkända producenterna i detta område är utan tvekan Weingut Robert Weil. Man har sitt säte i den lilla pittoreska vinbyn Kiedrich i hjärtat av Rheingau. Wilhelm Weil som idag styr det hela är fjärde generationen vinmakare på egendomen som grundades 1875. Egendomen som består av 90 hektar är till 100% planterad med riesling.Wilhelm Weil menar att hans land och jordmån lämpar sig bäst till Riesling så varför plantera andra druvsorter. Vingårdarna är minutiöst skötta med höga kvalitetskrav sedan årtionden. Vinanläggningen är av senaste snitt och det märks att det råder tysk ordning i vingårdarna.Trots det hängivna inriktningen på Riesling från Rheingau har man ändå följt utvecklingen på andra sidan floden i Rheinhessen och för några år sedan lanserade man vinserien Robert Weil Junior där man samarbetar med ambitiösa vinodlare i Rheinhessen som odlar Pinot Gris, Pinot Blanc, Pinot Noir och Chardonnay.


BRA KÖP

Munfet och charmig med mogen äpplighet, aprikostoner och lite mild kryddighet

- Allt om Vin Stora Vinguiden, dec 2022


13 poäng + (mer än prisvärt)

Ung doft av päron, melon och stenrök. Ganska fyllig kropp med frisk syra och bra längd.

- Munskänkarna. Vintesten, Januari 2023

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

12 %

Systembolaget nr

5432701

Volym

750 ml

Varumärke

Robert Weil

Förslutning

Skruvkork i metall

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

Germany - Rheinhessen - Rheinhessen

Sockerhalt

3,9 g/liter

Druva

Weissburgunder

Lagring

Är utmärkt god att dricka idag, men kan även sparas något år om man så önskar.