Hamburgare med BBQ-dressing.

Ibland vill man bara ha en riktigt god hamburgare utan en massa krångel. Här är ett recept på enkel men jättegod burgare och till den en sås med barbequesmaker.

En hamburgare med bbq-sås och ett glas rött vin.
American Dream Cabernet Sauvignon

American Dream Cabernet Sauvignon

USA

Systembolaget nr:

2887

369,00 kr


logo

4

logo

0 h 20 min

Ofta väljer man vin efter vad man ska äta, men man kan också göra tvärt om. Här har vi valt att matcha det generöst fruktiga vinet American Dream Cabernet Sauvignon med en burgare, som då också får vara lite "american style" med en god BBQ-sås.

Hamburgare:

Ingredienser

  • ca 500 g nötfärs

  • 0,5 tsk salt

  • 1 krm peppar

  • 2 msk bbq-sås

  • smör till stekning

  • 2 silverlökar, skurna i skivor

  • 2 stora tomater, skurna i skivor

  • 4 hamburgerbröd

Gör så här

    1. Blanda färsen med bbq-sås, salt och peppar. Forma till 4 burgare. Stek i smör, några minuter på varje sida.

    2. Montera hamburgarna med bröd, lök, tomat och dressing (se nedan).

Barbequesås:

Ingredienser

  • 1 dl turkisk yoghurt

  • 0,5 dl bbq-sås

  • 1 msk senap

Gör så här

    1. Blanda turkisk yoghurt, bbq-sås och senat till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.

Vin till hamburgaren:

American Dream Cabernet Sauvignon

369,00 kr


Till burgaren serverar vi ett fruktigt, smakrikt vin med fatkaraktär där druvorna kommer från soliga Kalifornien. Här finns inslag av svarta vinbär, mynta, plommon, choklad och vanilj.