Att välja vin till hamburgare.
Vi hjälper dig på traven om du önskar ett glas vin till hamburgaren, oavsett om det är kött, fisk, ost, eller vegetariska burgare som vilar mellan bröden.
Läs mer »Ibland vill man bara ha en riktigt god hamburgare utan en massa krångel. Här är ett recept på enkel men jättegod burgare och till den en sås med barbequesmaker.
Ofta väljer man vin efter vad man ska äta, men man kan också göra tvärt om. Här har vi valt att matcha det generöst fruktiga vinet American Dream Cabernet Sauvignon med en burgare, som då också får vara lite "american style" med en god BBQ-sås.
ca 500 g nötfärs
0,5 tsk salt
1 krm peppar
2 msk bbq-sås
smör till stekning
2 silverlökar, skurna i skivor
2 stora tomater, skurna i skivor
4 hamburgerbröd
Blanda färsen med bbq-sås, salt och peppar. Forma till 4 burgare. Stek i smör, några minuter på varje sida.
Montera hamburgarna med bröd, lök, tomat och dressing (se nedan).
1 dl turkisk yoghurt
0,5 dl bbq-sås
1 msk senap
Blanda turkisk yoghurt, bbq-sås och senat till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.
369,00 kr
Till burgaren serverar vi ett fruktigt, smakrikt vin med fatkaraktär där druvorna kommer från soliga Kalifornien. Här finns inslag av svarta vinbär, mynta, plommon, choklad och vanilj.
Vi hjälper dig på traven om du önskar ett glas vin till hamburgaren, oavsett om det är kött, fisk, ost, eller vegetariska burgare som vilar mellan bröden.
Läs mer »De godaste hamburgarna gör du enkelt hemma! Lägg upp med smakrik cheddarost och lök du karamelliserat i rött vin - mums!
Läs mer »Linnéa tipsar om hur man får riktigt saftiga hamburgare och serverar dem med krämig blue cheese-dressing, stekt rödlök och krispigt bacon. Se receptet här!
Läs mer »En grillad hamburgare med den spännande kombinationen av mögelost och egengjord senap med en whiskeytoner.
Läs mer »