Hamburgare med karamelliserad lök.

De godaste hamburgarna gör du enkelt hemma! Lägg upp med smakrik cheddarost och lök du karamelliserat i rött vin - mums!

Hamburgare med karamelliserad lök.
CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia

CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia

Australien

Systembolaget nr:

687308

215,00 kr


logo

4

logo

0 h 20 min

Hamburgare är en rätt som brukar uppskattas av både stora och små. Hur avancerat du vill göra det är upp till dig själv, men enkelt är också gott! Här bjuder vi på ett recept med lök som vi låtit karamelliseras i rödvin och socker, och som serveras på fluffiga briochebröd.

Recept & foto: Danger Österlin

Karamelliserad lök:

Ingredienser

  • 2 st gula lökar

  • 1 msk socker

  • 1 dl rött vin (t.ex. CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia)

  • 1 /2 dl balsamvinäger

  • 1 msk smör

Gör så här

    1. Skala skiva löken tunt. Svetta löken i en kastrull på medeltemperatur. Tillsätt socker.

    2. När sockret blivit brunt, tillsätt vinet och reducera (koka ner) till hälften.

    3. Tillsätt sedan vinägern och koka till löken absorberat vätskan.

Hamburgare & servering:

Ingredienser

  • 500 g högrevsfärs

  • 4 st brioche - hamburgerbröd

  • 4 st skivor cheddarost

  • 1 huvud ekbladsallad

  • 1 st silverlök

Gör så här

    1. Forma färsen till 4 st hamburgare, salta och peppra dem.

    2. Skiva silverlöken supertunt, plocka skölj salladen.

    3. Stek eller grilla hamburgarna på medelvärme tills hamburgarna har 52° grader i innertemperatur.

    4. Lägg på löken och sen osten och låt vila i 3 minuter, stek bröden i pannan som du stekt hamburgarna i tills de är gyllenbruna.

    5. Montera hamburgarna med sallad, kött, ost och lök och överst - en matsked av den kokta, karamelliserade löken.

Vin till hamburgarna:

CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia

215,00 kr


CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia har en medelstor, bärig doft med inslag av björnbär, mjölkchoklad och lakrits. Medelfyllig och generös smak med toner av mörka frukter, fat och viol. Passar bra till en stek, kyckling och krämig pasta eller varför inte till vegetariska rätter.