Fish tacos med avokadokräm.
Fish taco har blivit en nästan lika populär rätt som klassikern med köttfärs. Här är ett recept med torsk och en slät avokadokräm - men du kan självklart välja vilka tillbehör du vill!
Läs mer »De godaste hamburgarna gör du enkelt hemma! Lägg upp med smakrik cheddarost och lök du karamelliserat i rött vin - mums!
Hamburgare är en rätt som brukar uppskattas av både stora och små. Hur avancerat du vill göra det är upp till dig själv, men enkelt är också gott! Här bjuder vi på ett recept med lök som vi låtit karamelliseras i rödvin och socker, och som serveras på fluffiga brioche-bröd.
Ett tips när du gör hamburgare är att steka bröden i pannan någon minut efter att hamburgarna stekt klart. Brödet suger åt sig smakerna efter hamburgarna som finns kvar i pannan, samtidigt som burgarna får vila någon minut efter stekning vilket bara gör dem gott.
När du tagit ur hamburgarna ur pannan eller från grillen kan du också lägga på osten direkt så att den hinner smälta lite läckert innan servering.
2 st gula lökar
1 msk socker
1 dl rött vin (t.ex. CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia)
1 /2 dl balsamvinäger
1 msk smör
Skala skiva löken tunt. Svetta löken i en kastrull på medeltemperatur. Tillsätt socker.
När sockret blivit brunt, tillsätt vinet och reducera (koka ner) till hälften.
Tillsätt sedan vinägern och koka till löken absorberat vätskan.
500 g högrevsfärs
4 st brioche - hamburgerbröd
4 st skivor cheddarost
1 huvud ekbladsallad
1 st silverlök
Forma färsen till 4 st hamburgare, salta och peppra dem.
Skiva silverlöken supertunt, plocka skölj salladen.
Stek eller grilla hamburgarna på medelvärme tills hamburgarna har 52° grader i innertemperatur.
Lägg på löken och sen osten och låt vila i 3 minuter, stek bröden i pannan som du stekt hamburgarna i tills de är gyllenbruna.
Montera hamburgarna med sallad, kött, ost och lök och överst - en matsked av den kokta, karamelliserade löken.
239,00 kr
CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia har en medelstor, bärig doft med inslag av björnbär, mjölkchoklad och lakrits. Medelfyllig och generös smak med toner av mörka frukter, fat och viol. Passar bra till en stek, kyckling och krämig pasta eller varför inte till vegetariska rätter.
Recept: Danger Österlin
Fish taco har blivit en nästan lika populär rätt som klassikern med köttfärs. Här är ett recept med torsk och en slät avokadokräm - men du kan självklart välja vilka tillbehör du vill!
Läs mer »Moules marinières är fantastiskt gott och inte alls svårt att laga hemma! Servera gärna med pommes och ett glas riesling.
Läs mer »En variant av den franska rätten coq au vin, fast här tillagas allt i en och samma stekpanna eller gryta.
Läs mer »Linnea förklarar hur enkelt det är att grilla hel fisk. Till detta serveras en ny favorit: krossad potatis! Som tillbehör blir det en dressing med smak av kapris.
Läs mer »