Hamburgare med karamelliserad lök.
De godaste hamburgarna gör du enkelt hemma! Lägg upp med smakrik cheddarost och lök du karamelliserat i rött vin - mums!
Hamburgare är en rätt som brukar uppskattas av både stora och små. Hur avancerat du vill göra det är upp till dig själv, men enkelt är också gott! Här bjuder vi på ett recept med lök som vi låtit karamelliseras i rödvin och socker, och som serveras på fluffiga briochebröd.
Recept & foto: Danger Österlin
Karamelliserad lök:
Ingredienser
2 st gula lökar
1 msk socker
1 dl rött vin (t.ex. CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia)
1 /2 dl balsamvinäger
1 msk smör
Gör så här
Skala skiva löken tunt. Svetta löken i en kastrull på medeltemperatur. Tillsätt socker.
När sockret blivit brunt, tillsätt vinet och reducera (koka ner) till hälften.
Tillsätt sedan vinägern och koka till löken absorberat vätskan.
Hamburgare & servering:
Ingredienser
500 g högrevsfärs
4 st brioche - hamburgerbröd
4 st skivor cheddarost
1 huvud ekbladsallad
1 st silverlök
Gör så här
Forma färsen till 4 st hamburgare, salta och peppra dem.
Skiva silverlöken supertunt, plocka skölj salladen.
Stek eller grilla hamburgarna på medelvärme tills hamburgarna har 52° grader i innertemperatur.
Lägg på löken och sen osten och låt vila i 3 minuter, stek bröden i pannan som du stekt hamburgarna i tills de är gyllenbruna.
Montera hamburgarna med sallad, kött, ost och lök och överst - en matsked av den kokta, karamelliserade löken.
Vin till hamburgarna:
CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia
220,00 kr
CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia har en medelstor, bärig doft med inslag av björnbär, mjölkchoklad och lakrits. Medelfyllig och generös smak med toner av mörka frukter, fat och viol. Passar bra till en stek, kyckling och krämig pasta eller varför inte till vegetariska rätter.
Moules marinières.
Saftig kyckling med svamp, salvia och svart ris.
En variant av den franska rätten coq au vin, fast här tillagas allt i en och samma stekpanna eller gryta.
Läs mer »