Grillade grönsaksspett med bearnaisedipp.
Sugen på att grilla mer vegetariskt i sommar? Linnéa har gjort ett härligt recept på grillade grönsaksspett med zucchini, spetspaprika och aubergine som serveras med en god bearnaisedipp.
Läs mer »Helgrillad oxfilé går alltid hem och serveras här tillsammans med försommarens härligaste primörer. Perfekt till midsommar och andra härliga sommarkvällar.
Helgrillad oxfilé på grillen är ett säkert kort! Jag serverar min oxfilé tillsammans med härliga primörer som fått ugnsbakas länge på låg värme i ugnen.
Jag serverade en klick av bearnaisedippen som är till grönsaksspetten till. Ett väldigt gott och fräscht alternativ till den klassiska bearnaisesåsen!
/Linnéa
800 g oxfilé i bit
2 dl färska örter (jag tog salvia och persilja)
2 msk flingsalt
svartpeppar
Finhacka örterna på en skärbräda, strö över salt och svartpeppar.
Rulla köttbiten i örterna så den täcks helt.
Låt vila i rumstemperatur i någon timme.
Grilla oxfilén på indirekt värme med locket på. Oxfilén är klar när innertemperaturen uppnår 56 grader.
Tag av från värmen och täck köttet med aluminumfolie och låt vila i cirka 30 minuter (nu stiger temperaturen 2-3 grader till).
Skär sedan upp i skivor.
500 g grön sparris
500 g späda morötter (gärna med blast kvar)
6 st färska lökar
250 g salladsärtor
olivolja
salt
Knäck av den träiga delen av sparrisen. Dela den sedan längst med. Tag av det mesta av blasten på morötterna, men spar ett par cm. Tvätta noga och dela i stavar.
Klyfta löken i fjärdedelar.
Lägg i en ugnsfast form och ringla över olja och örtsalt.
Rosta i 150 °C i cirka 40 minuter. Servera tillsammans med salladsärtor.
115,00 kr
Smak och doft domineras av solmogna björnbär, mörkröda körsbär och en inbjudande kryddighet. Här återfinns även distinkta toner av saltlakrits som väcker munnen till liv tillsammans med resoluta inslag av svartpeppar som bidrar till helhetsupplevelsen.
85,00 kr
CHILL OUT Malbec Organic Fairtrade Argentina passar utmärkt till grillat kött. Vinet har en doft med inslag av solmogna mörka plommon, viol samt kryddor. Smaken är medelfyllig och fruktig med inslag av mörka frukter och lakrits.
199,00 kr
Faustino I Gran Reserva 2014 har en mycket nyansrik doft med inbjudande inslag av mörka plommon, röda skogsbär, ceder, kryddor, vanilj, torkade örter samt en fläkt av tobak. Smaken skänker tydlig kryddighet och karaktär från faten som samsas på bästa sätt med solmogna frukter och bär, torkade örter, nötter. Vinet har en bra balans, en fräsch syra samt mycket tillfredsställande smaklängd.
Recept: Linnéa Seidel
Sugen på att grilla mer vegetariskt i sommar? Linnéa har gjort ett härligt recept på grillade grönsaksspett med zucchini, spetspaprika och aubergine som serveras med en god bearnaisedipp.
Läs mer »Tunnbrödssnittar är ett klassiskt tilltugg och den har varianten görs med varmrökt lax, färskost och det funkar utmärkt att även addera pepparrot om du gillar det.
Läs mer »Är du sugen på att testa en lite annorlunda laxrätt på midsommar? Här serveras grillade laxkotletter som matchas med mango och chilli. Avnjuts med ett glas rosévin.
Läs mer »Bjud på Linnéas goda rabarbersill till årets midsommarbuffé. Det är en härlig och lite syrligare inlagd sill med smak av rabarber. Recept och tillhörande dryckestips hittar du här.
Läs mer »Till årets midsommarmeny kommer ett veganskt recept på skärgårdssill med tofu, perfekt för att bryta av annan sill eller servera till de som inte äter fisk.
Läs mer »En klassisk gräddtårta med jordgubbar går alltid hem. Linnéa avslöjar dessutom flera smarta tips för att lyckas riktigt bra med midsommartårtan.
Läs mer »