Inkokta päron på 5 sätt.

En dessert hämtad ur boken Husmanskost av Pontus Frithiof och Tor Stålhandske. Samtliga päron går att äta i sin enkelhet med lättvispad grädde. Päronen går även bra att servera som inslag i egna dessertkombinationer.

Inkokta päron
Larsen VS, 350ml

Larsen VS, 350ml

Frankrike

226,00 kr


AUSSIE Kangarouge Shiraz

AUSSIE Kangarouge Shiraz

Australien

Systembolaget nr:

645101

82,00 kr


logo

8

En dessert hämtad ur boken Husmanskost av Pontus Frithiof och Tor Stålhandske. Samtliga päron går att äta i sin enkelhet med lättvispad grädde. Päronen går även bra att servera som inslag i egna dessertkombinationer. Dessutom rekommenderar författarna att man med fördel kan servera päronen till fågelrätter av anka, gås eller tjäder.

Karamellpäron med konjak.

Ingredienser

  • 8 päron

  • 5 dl karamelliserat socker

  • 7 dl vatten

  • 1 liter konjak

Gör så här

    1. Skala päronen och lägg dem i en skål och täck dem med vatten så de inte blir bruna.

    2. Koka upp alla ingredienser i en vid kastrull.

    3. Lägg i päronen och sjud ca 10 minuter.

    4. Låt päronen svalna i lagen.

Saffranspäron.

Ingredienser

  • 8 päron

  • Saften från 2 apelsiner

  • 1 g saffran

  • 1 vaniljstång

  • 8 dl vatten

  • 0,5 dl socker

Gör så här

    1. Skala päronen och lägg dem i en skål och täck dem med vatten så de inte blir bruna.

    2. Koka upp alla ingredienser i en vid kastrull.

    3. Lägg i päronen och sjud ca 10 minuter.

    4. Låt päronen svalna i lagen.

Kryddkokta rödvinspäron.

Ingredienser

  • 8 päron

  • 4 lagerblad

  • 3 stjärnanis

  • 5 svartpepparkorn

  • 1 flaska rött vin

  • 5 dl socker

Gör så här

    1. Skala päronen och lägg dem i en skål och täck dem med vatten så de inte blir bruna.

    2. Koka upp alla ingredienser i en vid kastrull.

    3. Lägg i päronen och sjud ca 10 minuter.

    4. Låt päronen svalna i lagen.

Larsen VS, 350ml

226,00 kr


Larsen VS har fruktiga aromer av torkad aprikos, apelsinblom och toner av vanilj. Detta är en väldigt harmonisk cognac, inte minst på grund av den långa och fruktiga eftersmaken.

AUSSIE Kangarouge Shiraz

82,00 kr


Till de rödvinsinkokta päronen rekommenderar vi det här medelfylliga vinet med välbalanserad blåbärskaraktär och en trevlig eftersmak med inslag av svartpeppar, mynta, lakrits och eucalyptus.

Recept: Pontus Frithiof och Tor Stålhandske