Italiensk bruschetta med smakrik paprikaröra.

Bruschetta så italienskt det bara kan bli - ett enkelt recept med få men fantastiska råvaror. Här får du recept på bruschetta med en härlig paprikaröra!

Italiensk bruschetta med smakrik paprikaröra
Italiensk bruschetta med smakrik paprikaröra
Ruffino Chianti Organic, 750ml
Ruffino Chianti Organic, 750ml

Ruffino Chianti Organic, 750ml

Italien

Systembolaget nr:

231001

99,00 kr


Kanske det vanligaste italienska tilltugget i världen? Du har säkert smakat det förr och det finns i massor av varianter. Hur som helst är bruschetta så italienskt det bara kan bli. Ett enkelt recept, få men fantastiska råvaror och resten njutning. Känns både lyxigare och roligare än den klassiska varma mackan med ost, eller hur?

Ingredienser

  • 4 röda paprikor

  • 4 hela vitlöksklyftor med skal på

  • 3 schalottenlökar

  • Olja

  • Salt

  • Färsk persilja

  • 200 g tomater

  • 1 baguette

  • 2 vitlöksklyftor

  • 8 sardeller

Gör så här

    1. Skölj, dela och kärna ur paprikorna. Skär paprikan i mindre bitar och skär löken i ringar.

    2. Lägg ut paprika, lök och vitlöksklyftor på en plåt. Ringla över olja och strö på salt. Ugnsbaka i ca 30 minuter på 200° C tills allt är helt mjukt och låt svalna.

    3. Tryck ur vitlöken ur skalet. Lägg på ett knippe färsk persilja och hacka ihop tillsammans med paprika, lök och tomater. Skiva baguetten. Skala och finriv vitlöken och blanda ihop med de hackade sardellerna. Blanda med olja och pensla på baguetterna.

    4. Stek på medelvärme tills ytan är frasig. Skeda upp av den rostade paprikaröran på varje baguettebit. Toppa med mer färsk persilja, salt och svartpeppar.

Vin till bruschetta med paprikaröra:

Ruffino Chianti Organic, 750ml

99,00 kr


Ruffino Chianti Organic har en fruktig och bärig doft med inslag av körsbär, hallon, örter och lakrits. Vinet är medelfylligt åt det lite lättare hållet med en fruktig och fräsch smak med inslag av körsbär, hallon och lakrits.