Polpette - italienska köttbullar med tomatsallad och mozzarella.
Får det lov att vara en variant på köttbullar direkt från Toscana kanske? Servera med en fräsch tomatsallad och ett glas Chianti och du är nästan i Italien.
Läs mer »Bruschetta så italienskt det bara kan bli - ett enkelt recept med få men fantastiska råvaror. Här får du recept på bruschetta med en härlig paprikaröra!
Kanske det vanligaste italienska tilltugget i världen? Du har säkert smakat det förr och det finns i massor av varianter. Hur som helst är bruschetta så italienskt det bara kan bli. Ett enkelt recept, få men fantastiska råvaror och resten njutning. Känns både lyxigare och roligare än den klassiska varma mackan med ost, eller hur?
4 röda paprikor
4 hela vitlöksklyftor med skal på
3 schalottenlökar
Olja
Salt
Färsk persilja
200 g tomater
1 baguette
2 vitlöksklyftor
8 sardeller
Skölj, dela och kärna ur paprikorna. Skär paprikan i mindre bitar och skär löken i ringar.
Lägg ut paprika, lök och vitlöksklyftor på en plåt. Ringla över olja och strö på salt. Ugnsbaka i ca 30 minuter på 200° C tills allt är helt mjukt och låt svalna.
Tryck ur vitlöken ur skalet. Lägg på ett knippe färsk persilja och hacka ihop tillsammans med paprika, lök och tomater. Skiva baguetten. Skala och finriv vitlöken och blanda ihop med de hackade sardellerna. Blanda med olja och pensla på baguetterna.
Stek på medelvärme tills ytan är frasig. Skeda upp av den rostade paprikaröran på varje baguettebit. Toppa med mer färsk persilja, salt och svartpeppar.
109,00 kr
Ruffino Chianti Organic har en fruktig och bärig doft med inslag av körsbär, hallon, örter och lakrits. Vinet är medelfylligt åt det lite lättare hållet med en fruktig och fräsch smak med inslag av körsbär, hallon och lakrits.
Recept: Linnéa Seidel
Får det lov att vara en variant på köttbullar direkt från Toscana kanske? Servera med en fräsch tomatsallad och ett glas Chianti och du är nästan i Italien.
Läs mer »Pappa al pomodoro, tomatsoppa med bröd i, är nästan omåttligt populärt både i och utanför Italien. Laga den så förstår du!
Läs mer »Gnocchi är en italiensk klassiker och i Toscana kallas de ofta för topini (små möss) p.g.a. sin storlek. Se recept på en härlig gnocchi med salsiccia här.
Läs mer »Sofia Wood delar med sig av ett av hennes mest populära recept - vodkapasta. Vodkapasta är både enkelt att tillaga och lämnar tallrikarna renskrapade.
Läs mer »