Sillröra med smak av senap.
Till snapsen ska det såklart vara sill. Här har jag gjort en sillröra som har härlig smak av senap. Vilket passar ypperligt till O.P Andersson Julaquavit!
Läs mer »Vågar man byta ut julskinkan? Kanske inte, men kanske kan en julkryddad Ribbestek bli ett gott alternativ?
Vågar man byta ut julskinkan? Kanske inte, men kanske kan en julkryddad ribbestek bli ett gott alternativ? En skinkstek med svålen kvar som ugnsbakas till den blir alldeles krispig.
1 1/2 kg ribbestek (skinkstek med svålen kvar)
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk mald ingefära
1 tsk mald kanel
1/2 tsk mald kryddpeppar
Skär tunna ränder i svålen.
Blanda samman alla kryddor och gnid in detta runtom på fläsket. Värm ugnen till 175°C.
Lägg din ribbestek, med svålsidan ner i en ugnsfast form och stek i cirka 1 timme och 45 minuter eller tills innertemperaturen når 70 °C.
Ta sedan ut köttet, höj värmen till 250 °C och vänd på ribbesteken så du får svålsidan upp.
Låt din ribbestek stå i ugnen tills svålen fått fin färg men håll koll så att den inte bränns!
225 g lingon
1 1/2 dl strösocker
1 ekologisk apelsin
Blanda lingon och socker i en skål.
Låt stå i cirka 10 minuter. Riv skalet från en apelsin och blanda i.
1 kg brysselkål
Honung eller sirap
Olivolja
1 gul lök
Flingsalt
Granatäpple
Dela de brysselkål som är stora. Lägg all kål i en stekpanna.
Ringla över lite, lite honung eller sirap och olja. Massera in detta i kålen.
Skala och skiva löken fint. Blanda med kålen. Strö sist över flingsalt.
Stek på medelvärme tills brysselkålen börjat få färg och är mjukna.
Dekorera brysselkålen med granatäpple.
109,00 kr
Till ribbestek passar ett glas Ruffino Chianti, ett rött vin med fruktig, bärig doft. Den nya årgången är en av de bästa på länge. Skörden var svår och mindre än på 60 år men druvorna var högkvalitativa. Ett riktigt bra rödvin!
Recept: Linnéa Seidel
Till snapsen ska det såklart vara sill. Här har jag gjort en sillröra som har härlig smak av senap. Vilket passar ypperligt till O.P Andersson Julaquavit!
Läs mer »Här har jag gjort en varm grönkålssallad som fått sällskap av både lax, svenskt äpple och granatäpple. En otroligt god kombination till julbordet!
Läs mer »Vad passar bättre att avsluta en julmiddag med än en härlig saffransmousse?
Läs mer »