Saffransplättar med lättvispad grädde och tranbärssylt.
Vad är väl en jul utan saffran? Linnéa har gjort ett recept på fantastiskt goda saffransplättar som passar perfekt som tilltugg till glöggen och kan göras i förväg.
Läs mer »Linnéa har valt vedrökt karré till röran på sina julsnittar, som ger en lite rökig smak som passar perfekt ihop med senapen.
Inget glöggmingel utan en klassisk liten lättäten snitt, eller hur? Här har jag valt att ha vedrökt karré i röran till mina julsnittar. Det ger en otroligt god och lite rökig smak som passar ypperligt ihop med senapen. Den vedrökta karrén brukar finnas att köpa i delikatessdisken på mataffären. Julsnittarna går fort att göra och kan nog bli en ny favorit!
1 dl crème fraiche
1 msk grovkornig senap
1/2 röd lök
ca 100 g vedrökt karré
1/2 dl gräslök
Fint knäckebröd eller kex
Blanda ihop crème fraiche och senap.
Skala och finhacka löken. Spara ca 2 msk till dekoration men ha i resten i röran.
Skär karrén i små bitar och blanda i den. Finhacka gräslöken. Spara lite till dekoration och rör i resten i röran. Blanda väl.
Bryt små bitar av ett fint knäckebröd, eller lägg ut kex på en bricka. Lägg röran i en spritspåse och spritsa ut röran på varje kex.
Dekorera med finhackad gräslök och rödlök. Servera direkt.
Recept: Linnéa Seidel
Vad är väl en jul utan saffran? Linnéa har gjort ett recept på fantastiskt goda saffransplättar som passar perfekt som tilltugg till glöggen och kan göras i förväg.
Läs mer »Årets kanske mest tacksamma julcocktail? Vi tipsar om en glöggdrink med Blossa saffran som toppas med lättvispad apelsingrädde. Blossa saffran kan drickas både varm och kall, men i den här drinken är den varm.
Läs mer »Den mjuka pepparkakan är bara en av julens många fröjder. Här har vi toppat den kryddiga kakan med tranbär som marinerats i glögg.
Läs mer »