Julsnittar med krämig röra på senap, gräslök och vedrökt karré.

Linnéa har valt vedrökt karré till röran på sina julsnittar, som ger en lite rökig smak som passar perfekt ihop med senapen.

Julsnittar med krämig röra på senap, gräslök och vedrökt karré
logo

30 st

logo

0 h 15 min

Inget glöggmingel utan en klassisk liten lättäten snitt, eller hur? Här har jag valt att ha vedrökt karré i röran till mina julsnittar. Det ger en otroligt god och lite rökig smak som passar ypperligt ihop med senapen. Den vedrökta karrén brukar finnas att köpa i delikatessdisken på mataffären. Julsnittarna går fort att göra och kan nog bli en ny favorit!

Ingredienser

  • 1 dl crème fraiche

  • 1 msk grovkornig senap

  • 1/2 röd lök

  • ca 100 g vedrökt karré

  • 1/2 dl gräslök

  • Fint knäckebröd eller kex

Gör så här

    1. Blanda ihop crème fraiche och senap.

    2. Skala och finhacka löken. Spara ca 2 msk till dekoration men ha i resten i röran.

    3. Skär karrén i små bitar och blanda i den. Finhacka gräslöken. Spara lite till dekoration och rör i resten i röran. Blanda väl.

    4. Bryt små bitar av ett fint knäckebröd, eller lägg ut kex på en bricka. Lägg röran i en spritspåse och spritsa ut röran på varje kex.

    5. Dekorera med finhackad gräslök och rödlök. Servera direkt.

Glögg till julsnittar med vedrökt karré:

Recept: Linnéa Seidel

Blossa Glögg

Blossa


Kärlek till hantverket, känsla för kvalitet och de finaste råvarorna har gjort Blossa till en älskad jultradition – år efter år.

Läs mer »