Kall örtsås.

När man, som på en buffé, har många olika rätter kan jag tycka att en kall sås gör sig allra bäst. 

Kall örtsås
logo

0 h 5 min

När man, som på en buffé, har många olika rätter kan jag tycka att en kall sås gör sig allra bäst. Den passar fint till både grillspetten och till kycklingen med citron och vitlök, att ringla över salladen eller varför inte doppa en bit av brödet i? Pepparroten smakar inte alls pepparrot, utan ger bara såsen ett fint litet sting!

Kall örtsås

Ingredienser

  • 2 dl creme fraiche

  • 1 dl majonnäs

  • 1 dl blandande, färska örter

  • 1 tsk finriven pepparrot

  • 1 msk olivolja

  • saft från 1/2 citron

Gör så här

    1. Blanda creme fraîche och majonäs i en skål.

    2. Finhacka dina favoritörter och blanda i tillsammans med pepparrot, olja och citron. Smaka av med salt och peppar.

Recept: Linnéa Seidel