Kall örtsås.
När man, som på en buffé, har många olika rätter kan jag tycka att en kall sås gör sig allra bäst.
När man, som på en buffé, har många olika rätter kan jag tycka att en kall sås gör sig allra bäst. Den passar fint till både grillspetten och till kycklingen med citron och vitlök, att ringla över salladen eller varför inte doppa en bit av brödet i? Pepparroten smakar inte alls pepparrot, utan ger bara såsen ett fint litet sting!
Kall örtsås
Ingredienser
2 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
1 dl blandande, färska örter
1 tsk finriven pepparrot
1 msk olivolja
saft från 1/2 citron
Gör så här
Blanda creme fraîche och majonäs i en skål.
Finhacka dina favoritörter och blanda i tillsammans med pepparrot, olja och citron. Smaka av med salt och peppar.
Vårsallad med groddar, rödbetor och fetaost.
Fetaost och rödbetor är en oslagbar kombination och tillsammans med jordgubbar, groddar och melon känns det riktigt vårigt och fräscht!
Läs mer »Laxröra serverad i snapsglas till påsk.
Man behöver inte alltid ha sill till nubbe. Ibland kan det vara gott med en god laxröra också. Servera gärna laxröran i fina snapsglas.
Läs mer »Focaccia i stekpanna.
Gör din påskbuffé komplett med ett gott bröd. Focaccia är ett väldigt lättbakat bröd som du kan variera i det oändliga när det kommer till smaksättning.
Läs mer »Potatiskakor i ugn till påskbuffén.
Ibland kan det vara kul att servera något annat än klassisk potatisgratäng. Därför bjuder jag den här gången på små, otroligt goda potatiskakor som jag gräddat i en muffinsplåt.
Läs mer »Inlagd vego-sill.
Hel kyckling i ugn med citron och honung.
Att tillaga en hel kyckling i ugn är ett väldigt smidigt sätt att laga mat på. Fyll den med de smaker du gillar allra bäst. Här har jag tagit citron, lök och vitlök vilket passar väldigt bra så här på våren.
Läs mer »