Hacka lök, vitlök och selleri. Svetta i stekpanna i 1 msk olja i 3 min på låg värme.
Hacka röd och grön paprika fint och potatis i 3-4 cm kuber, svetta tillsammans med paprikapulver i 5 min.
Tillsätt kikärtorna och riv tomaten och häll i stekpannan.
Tillsätt grönsaksbuljongen. Koka på låg värme tills potatisen är mjuk. Tillsätt ev salt och peppar efter smak.
Skala och rosta vitlöksklyftorna i lite olja på medelvärme i en separat stekpanna, tills de är gyllenbruna, plocka sedan upp vitlöken.
Vändstek ägg i oljan tills ägget är ”well done”. Ta upp ägget, lägg åt sidan och tillsätt sedan brödet i stekpannan och stek tills brödet är lätt gyllenbrunt.
Mortla, mosa eller mixa det stekta ägget, det stekta brödet samt rostad vitlök till en kräm och red kikärtsgrytan med krämen!
Dra av stekpannan med grytan från värmen och servera med ugnstekt eller grillad kyckling och sallad.