Asado - grilla som i Argentina.
Asado är ett sätt att grilla kött och sydamerikanernas favoritmat. Matambre är en grönsaksfylld rulle av flankstek som du får receptet på här!
Läs mer »folk o folk har plockat fram ett favoritrecept på Chimichurri – den kryddstarka såsen från Sydamerika.
Chimichurri är en kryddstark sås som ursprungligen kommer från Argentina och Uruguay. Under sommaren passar den perfekt som marinad till grillat kött, eller som en dressing att doppa brödet i. Varianterna är många, men folk o folk har tagit fram ett favoritrecept på chimichurri.
2 knippen färsk persilja
½ knippe färsk basilika
2 hackade vitlökar
3 matskedar torkad oregano
1 ½ matskedar krossade röd chiliflingor
1 matsked rökt paprika
1 glas extra virgin olivolja
½ glas rödvinsvinäger
2 lagerblad
salt och peppar efter smak
Hacka persiljan, basilikan och vitlöken. Mixa ihop allt i en skål.
Tillsätt chili, paprika, rökt paprika och oregano. Därefter salt och peppar efter smak. Häll i allt i en glasburk och lägg i lagerblad.
Tillsätt till sist olivolja och rödvinsvinäger. Stäng burken och låt stå i kylskåp. Ät inom ett dygn för bästa resultat.
Receptet på chimichurri är hämtat från http://therealargentina.com
91,00 kr
Las Moras Reserve Chardonnay klimatvänlig och lätt PET-flaska passar perfekt till picknicken och smakar bra till exempelvis pastasalladen. Vinet är torrt med en fräsch smak och en lätt fet textur. Här hittar du inslag av tropisk frukt, fat och vanilj.
Asado är ett sätt att grilla kött och sydamerikanernas favoritmat. Matambre är en grönsaksfylld rulle av flankstek som du får receptet på här!
Läs mer »Vi har pratat olika fyllningar, när man äter empanadas och vad du dricker till dessa argentinska piroger med Flavia Bergström, född i Argentina.
Läs mer »Ett maffigt vin som fått sin nyanserade smak från landets höga höjd och svala klimat.
Läs mer »Empanadas har blivit populärt i Sverige de sista åren och hittas ofta på bufféer, festivaler och i food trucks etc. Här bjuder vi på ett recept på emapanadas med kyckling, som gärna serveras med ett glas gott, vitt vin.
Läs mer »