Klassisk argentinsk Chimichurri till grillmiddagen.

folk o folk har plockat fram ett favoritrecept på Chimichurri – den kryddstarka såsen från Sydamerika.

Chimichurri
Las Moras Organic Chardonnay Reserve, Box 3 liter

Las Moras Organic Chardonnay Reserve, Box 3 liter

Argentina

Systembolaget nr:

1601808

242,00 kr


Chimichurri är en kryddstark sås som ursprungligen kommer från Argentina och Uruguay. Under sommaren passar den perfekt som marinad till grillat kött, eller som en dressing att doppa brödet i. Varianterna är många, men folk o folk har tagit fram ett favoritrecept på chimichurri.

Chimichurri

Ingredienser

  • 2 knippen färsk persilja

  • ½ knippe färsk basilika

  • 2 hackade vitlökar

  • 3 matskedar torkad oregano

  • 1 ½ matskedar krossade röd chiliflingor

  • 1 matsked rökt paprika

  • 1 glas extra virgin olivolja

  • ½ glas rödvinsvinäger

  • 2 lagerblad

  • salt och peppar efter smak

Gör så här

    1. Hacka persiljan, basilikan och vitlöken. Mixa ihop allt i en skål.

    2. Tillsätt chili, paprika, rökt paprika och oregano. Därefter salt och peppar efter smak. Häll i allt i en glasburk och lägg i lagerblad.

    3. Tillsätt till sist olivolja och rödvinsvinäger. Stäng burken och låt stå i kylskåp. Ät inom ett dygn för bästa resultat.

Receptet på chimichurri är hämtat från http://therealargentina.com

Argentina har dessutom fantastiska viner och här får du tips både på ett rött och vitt!

Las Moras Organic Chardonnay Reserve, Box 3 liter

242,00 kr


Ett friskt vin med inslag av mango, tropiska frukter, fat, citrus och vanilj. Vinet kommer i miljövänligare PET-flaska med pant.

Servera till fisk- och kycklingrätter. Varför inte en halstrad torskfilé med skirat smör där man blandat i en skvätt av vinet och pressad mandelpotatis? Går även bra till lättare kötträtter marinerade i chimichurri.