Asado - grilla som i Argentina.
Asado är ett sätt att grilla kött och sydamerikanernas favoritmat. Matambre är en grönsaksfylld rulle av flankstek som du får receptet på här!
Läs mer »folk o folk har plockat fram ett favoritrecept på Chimichurri – den kryddstarka såsen från Sydamerika.
Chimichurri är en kryddstark sås som ursprungligen kommer från Argentina och Uruguay. Under sommaren passar den perfekt som marinad till grillat kött, eller som en dressing att doppa brödet i. Varianterna är många, men folk o folk har tagit fram ett favoritrecept på chimichurri.
2 knippen färsk persilja
½ knippe färsk basilika
2 hackade vitlökar
3 matskedar torkad oregano
1 ½ matskedar krossade röd chiliflingor
1 matsked rökt paprika
1 glas extra virgin olivolja
½ glas rödvinsvinäger
2 lagerblad
salt och peppar efter smak
Hacka persiljan, basilikan och vitlöken. Mixa ihop allt i en skål.
Tillsätt chili, paprika, rökt paprika och oregano. Därefter salt och peppar efter smak. Häll i allt i en glasburk och lägg i lagerblad.
Tillsätt till sist olivolja och rödvinsvinäger. Stäng burken och låt stå i kylskåp. Ät inom ett dygn för bästa resultat.
Receptet på chimichurri är hämtat från http://therealargentina.com
242,00 kr
Ett friskt vin med inslag av mango, tropiska frukter, fat, citrus och vanilj. Vinet kommer i miljövänligare PET-flaska med pant.
Servera till fisk- och kycklingrätter. Varför inte en halstrad torskfilé med skirat smör där man blandat i en skvätt av vinet och pressad mandelpotatis? Går även bra till lättare kötträtter marinerade i chimichurri.
Asado är ett sätt att grilla kött och sydamerikanernas favoritmat. Matambre är en grönsaksfylld rulle av flankstek som du får receptet på här!
Läs mer »Nu kommer en favorit i repris när Systembolaget den 25 mars lanserar Finca Las Moras Gran Syrah 2018. Ett maffigt vin som fått sin nyanserade smak från landets höga höjd och svala klimat.
Läs mer »