Klassisk argentinsk Chimichurri till grillmiddagen.

folk o folk har plockat fram ett favoritrecept på Chimichurri – den kryddstarka såsen från Sydamerika.

Chimichurri

Chimichurri är en kryddstark sås som ursprungligen kommer från Argentina och Uruguay. Under sommaren passar den perfekt som marinad till grillat kött, eller som en dressing att doppa brödet i. Varianterna är många, men folk o folk har tagit fram ett favoritrecept på chimichurri.

Chimichurri

Ingredienser

  • 2 knippen färsk persilja

  • ½ knippe färsk basilika

  • 2 hackade vitlökar

  • 3 matskedar torkad oregano

  • 1 ½ matskedar krossade röd chiliflingor

  • 1 matsked rökt paprika

  • 1 glas extra virgin olivolja

  • ½ glas rödvinsvinäger

  • 2 lagerblad

  • salt och peppar efter smak

Gör så här

    1. Hacka persiljan, basilikan och vitlöken. Mixa ihop allt i en skål.

    2. Tillsätt chili, paprika, rökt paprika och oregano. Därefter salt och peppar efter smak. Häll i allt i en glasburk och lägg i lagerblad.

    3. Tillsätt till sist olivolja och rödvinsvinäger. Stäng burken och låt stå i kylskåp. Ät inom ett dygn för bästa resultat.

Receptet på chimichurri är hämtat från http://therealargentina.com

Argentina har dessutom fantastiska viner:

Las Moras Organic Chardonnay Reserve, 750ml PET-flaska

91,00 kr


Las Moras Reserve Chardonnay klimatvänlig och lätt PET-flaska passar perfekt till picknicken och smakar bra till exempelvis pastasalladen. Vinet är torrt med en fräsch smak och en lätt fet textur. Här hittar du inslag av tropisk frukt, fat och vanilj.