Kolapaj med vispad hallonpannacotta.

En otroligt god kolapaj med vispad hallonpannacotta till. Dessutom har jag smaksatt själva pajfyllningen med en skvätt Jack Daniel´s Tennessee Honey!

Kolapaj med vispad pannacotta
Jack Daniel's Tennessee Honey

Jack Daniel's Tennessee Honey

USA

Systembolaget nr:

65901

340,00 kr


logo

0 h 50 min

Det bästa med alla middagar är väl ändå desserten? Här har jag gjort en otroligt god kolapaj med vispad hallonpannacotta till. Kombinationen mellan kola, choklad och hallon är perfekt tycker jag! Dessutom har jag smaksatt själva pajfyllningen med en skvätt Jack Daniel´s Tennessee Honey! Ett perfekt avslut på påskbordet!

Pajskal

Ingredienser

  • 3 dl mjöl

  • 1 dl florsocker

  • 2 1/2 dl kakao

  • 125 g smör

  • 1 äggula

Gör så här

    1. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa snabbt samman till en deg. Känns den för smulig, tillsätt ett par teskedar iskallt vatten.

    2. Kavla ut och klä en pajform med degen. Ställ in i frysen medan du gör iordning fyllningen.

Fyllning

Ingredienser

  • 125 g smör

  • 2 msk Jack Daniel´s Tennessee Honey (whiskeylikör)

  • 2 dl ljus sirap

  • 2 msk vetemjöl

  • 2 ägg

  • 100 g hasselnötter

  • En nypa flingsalt

Gör så här

    1. Smält smöret i en kastrull, tillsätt alla ingredienser förutom hasselnötterna, äggen och saltet. Låt allt sjuda i minst 7 minuter.

    2. Grovhacka nötterna och blanda i dem tillsammans med saltet i kolasmeten. Tillsätt äggen, ett i taget, under konstant omrörning.

    3. Fyll det kalla pajskalet med smeten. Grädda i 175°C i 35 minuter eller tills fyllningen stannat helt.

    4. Låt pajen svalna och ställ sedan in i kylskåpet, gärna över natten.

Vispad pannacotta

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde

  • 3 dl hallon

  • 1 Tbsp Sugar

  • 4 gelatinblad

Gör så här

    1. Koka upp grädde, bär och socker. Låt sjuda i cirka 5 minuter.

    2. Lägg gelatinbladen i iskallt vatten. När de har mjuknat helt, krama ur all vätska och rör ner dem i den varma gräddblandningen. Mixa allt och sila sedan gräddblandningen.

    3. Låt stelna i kylen i minst 2 timmar.

    4. Vispa upp den kalla pannacottan med en elvisp. Den ska får konsistensen av lite hårdare vispad grädde.

    5. Spritsa den vispade pannacottan på den kalla pajen. Jag spritsade både rundlar och stjärnor. Dekorera med gula stjärnmaränger och citronmeliss.

Jack Daniel's Tennessee Honey

340,00 kr


Jack Daniel's Tennessee Honey har en vacker ljus bärnstensfärg. Doften präglas av honung, rostade nötter, gräddkola och klassiska Jack Old No 7. Smaken är söt med tydlig inblandning av Jack Daniel's, dvs. honung, mjölkchoklad, vanilj och kryddor. Eftersmaken är söt och fyllig med en tydlig karaktär av honung och crème caramel.

Fler dessertrecept till påskbordet hittar du här:

Recept: Linnéa Seidel