Påsktårta med choklad och pistage.
Till påskens efterrätt har Linnéa bakat en ljuvlig påsktårta med smak av mjölkchoklad, pistage och apelsin.
Läs mer »En otroligt god kolapaj med vispad hallonpannacotta till. Dessutom har jag smaksatt själva pajfyllningen med en skvätt Southern Comfort!
Det bästa med alla middagar är väl ändå desserten? Här har jag gjort en otroligt god kolapaj med vispad hallonpannacotta till. Kombinationen mellan kola, choklad och hallon är perfekt tycker jag! Dessutom har jag smaksatt själva pajfyllningen med en skvätt Southern Comfort! Ett perfekt avslut på påskbordet!
3 dl mjöl
1 dl florsocker
2 1/2 dl kakao
125 g smör
1 äggula
Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa snabbt samman till en deg. Känns den för smulig, tillsätt ett par teskedar iskallt vatten.
Kavla ut och klä en pajform med degen. Ställ in i frysen medan du gör iordning fyllningen.
125 g smör
2 dl ljus sirap
2 msk Southern Comfort
2 msk vetemjöl
2 ägg
100 g hasselnötter
En nypa flingsalt
Smält smöret i en kastrull, tillsätt alla ingredienser förutom hasselnötterna, äggen och saltet. Låt allt sjuda i minst 7 minuter.
Grovhacka nötterna och blanda i dem tillsammans med saltet i kolasmeten. Tillsätt äggen, ett i taget, under konstant omrörning.
Fyll det kalla pajskalet med smeten. Grädda i 175°C i 35 minuter eller tills fyllningen stannat helt.
Låt pajen svalna och ställ sedan in i kylskåpet, gärna över natten.
5 dl vispgrädde
3 dl hallon
1 msk socker
4 gelatinblad
Koka upp grädde, bär och socker. Låt sjuda i cirka 5 minuter.
Lägg gelatinbladen i iskallt vatten. När de har mjuknat helt, krama ur all vätska och rör ner dem i den varma gräddblandningen. Mixa allt och sila sedan gräddblandningen.
Låt stelna i kylen i minst 2 timmar.
Vispa upp den kalla pannacottan med en elvisp. Den ska får konsistensen av lite hårdare vispad grädde.
Spritsa den vispade pannacottan på den kalla pajen. Jag spritsade både rundlar och stjärnor. Dekorera med gula stjärnmaränger och citronmeliss.
279,00 kr
Southern Comfort har en kryddig, fruktig och söt smak med inslag av apelsin, aprikos, ljust farinsocker och vanilj. Southern Comfort är smaksatt med frukt och kryddor samt whiskeyessens och har därför en tydlig ton av whiskey.
Recept: Linnéa Seidel
Till påskens efterrätt har Linnéa bakat en ljuvlig påsktårta med smak av mjölkchoklad, pistage och apelsin.
Läs mer »En dröm för chokladälskaren! Den sega choklad- och mandelbottnen tillsammans med chokladmoussen och chokladganachen är svår att motstå.
Läs mer »Istället för marshmallows har Linnéa använt chokladtäckta skumägg till sina rocky roads. Otroligt god sötsak som passar perfekt att servera efter påskmaten.
Läs mer »En underbar tårta dekorerad med chokladägg och rostad mandel. Duka fram och låt dina gäster hänföras.
Läs mer »