Påsktårta med choklad och pistage.
Till påskens efterrätt har Linnéa bakat en ljuvlig påsktårta med smak av mjölkchoklad, pistage och apelsin.
Läs mer »En otroligt god kolapaj med vispad hallonpannacotta till. Dessutom har jag smaksatt själva pajfyllningen med en skvätt Jack Daniel´s Tennessee Honey!
Det bästa med alla middagar är väl ändå desserten? Här har jag gjort en otroligt god kolapaj med vispad hallonpannacotta till. Kombinationen mellan kola, choklad och hallon är perfekt tycker jag! Dessutom har jag smaksatt själva pajfyllningen med en skvätt Jack Daniel´s Tennessee Honey! Ett perfekt avslut på påskbordet!
3 dl mjöl
1 dl florsocker
2 1/2 dl kakao
125 g smör
1 äggula
Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa snabbt samman till en deg. Känns den för smulig, tillsätt ett par teskedar iskallt vatten.
Kavla ut och klä en pajform med degen. Ställ in i frysen medan du gör iordning fyllningen.
125 g smör
2 msk Jack Daniel´s Tennessee Honey (whiskeylikör)
2 dl ljus sirap
2 msk vetemjöl
2 ägg
100 g hasselnötter
En nypa flingsalt
Smält smöret i en kastrull, tillsätt alla ingredienser förutom hasselnötterna, äggen och saltet. Låt allt sjuda i minst 7 minuter.
Grovhacka nötterna och blanda i dem tillsammans med saltet i kolasmeten. Tillsätt äggen, ett i taget, under konstant omrörning.
Fyll det kalla pajskalet med smeten. Grädda i 175°C i 35 minuter eller tills fyllningen stannat helt.
Låt pajen svalna och ställ sedan in i kylskåpet, gärna över natten.
5 dl vispgrädde
3 dl hallon
1 Tbsp Sugar
4 gelatinblad
Koka upp grädde, bär och socker. Låt sjuda i cirka 5 minuter.
Lägg gelatinbladen i iskallt vatten. När de har mjuknat helt, krama ur all vätska och rör ner dem i den varma gräddblandningen. Mixa allt och sila sedan gräddblandningen.
Låt stelna i kylen i minst 2 timmar.
Vispa upp den kalla pannacottan med en elvisp. Den ska får konsistensen av lite hårdare vispad grädde.
Spritsa den vispade pannacottan på den kalla pajen. Jag spritsade både rundlar och stjärnor. Dekorera med gula stjärnmaränger och citronmeliss.
342,00 kr
Jack Daniel's Tennessee Honey har en vacker ljus bärnstensfärg. Doften präglas av honung, rostade nötter, gräddkola och klassiska Jack Old No 7. Smaken är söt med tydlig inblandning av Jack Daniel's, dvs. honung, mjölkchoklad, vanilj och kryddor. Eftersmaken är söt och fyllig med en tydlig karaktär av honung och crème caramel.
Recept: Linnéa Seidel
Till påskens efterrätt har Linnéa bakat en ljuvlig påsktårta med smak av mjölkchoklad, pistage och apelsin.
Läs mer »En dröm för chokladälskaren! Den sega choklad- och mandelbottnen tillsammans med chokladmoussen och chokladganachen är svår att motstå.
Läs mer »Istället för marshmallows har Linnéa använt chokladtäckta skumägg till sina rocky roads. Otroligt god sötsak som passar perfekt att servera efter påskmaten.
Läs mer »En underbar tårta dekorerad med chokladägg och rostad mandel. Duka fram och låt dina gäster hänföras.
Läs mer »