Krämig älgpasta med syrad grädde, svamp och rårörda lingon.

Linnéa bjuder på ett recept på en underbar pasta med viltkött.

Krämig älgpasta med syrad grädde, svamp och rårörda lingon
Ruffino Riserva Ducale Chianti Classico Riserva

Ruffino Riserva Ducale Chianti Classico Riserva

Italien

Systembolaget nr:

7965201

185,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 25 min

Linnéa bjuder på en fyllig höstpasta med massor av godsaker från skogen - viltkött, svamp och rårörda lingon. Med syrad grädde och pepparrot blir den fulländad! Det är comfort food, men med stil som dessutom går ruskigt fort att laga. Precis vad jag behöver nu när kvällarna hastigt blir mörkare och mörkare. Mys ner dig i soffan, med ljusen tända och ät pastan till en riktigt bra film. Eller bjud hem vännerna på en lättlagad men vällagad middag!

Älgpasta

Ingredienser

  • 1 gul lök

  • 2 vitlöksklyftor

  • 400 g valfri svamp

  • 400 g älgbiff (eller annat viltkött)

  • 1 dl rött vin

  • 1 msk viltfond

  • 3 dl syrad grädde

  • 1 tsk soja

  • färsk, riven pepparrot

  • salt och peppar

  • färsk ruccola

  • 4 port pasta

  • rårörda lingon

Gör så här

    1. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek mjuka i en stekpanna med lite smör och lägg sedan löken åt sidan.

    2. Skiva svampen och stek den tills den börjar tappa vätska. Tillsätt salt och lite smör, stek den gyllene. Lägg sedan även svampen åt sidan.

    3. Strimla köttet och bryn det hastigt i en het panna. Tillsätt sedan lök och svamp.

    4. Häll i rött vin, viltfond, syrad grädde och soja. Låt allt koka ihop ett par minuter.

    5. Smaka av med finriven pepparrot, salt och svartpeppar. Lägg till sist i lite ruccola.

    6. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Rör ner den kokta pastan i pastasåsen. Servera med rårörda lingon. 

    7. Låt fredagsmyset börja!

Ruffino Riserva Ducale Chianti Classico Riserva

185,00 kr


Till den här pastan passar ett glas vällagrad Chianti Riserva. I smaken kommer fina syror fram tillsammans med mörka körsbär och kryddiga fat .