Krämig, grön sparrissoppa med kavringsmulor och brynt smör.

Att duka upp små söta portionsglas med soppa är riktigt fint på midsommarbuffén.

Grön sparrissoppa
Spier Signature Sauvignon Blanc Sémillon

Spier Signature Sauvignon Blanc Sémillon

Sydafrika

Systembolaget nr:

223401

89,00 kr


Las Moras Organic Chardonnay

Las Moras Organic Chardonnay

Argentina

Systembolaget nr:

266111

89,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 25 min

Här har soppan fått fint sällskap av kavringsmulor som jag smaksatt med brynt smör. En riktig fullträff!

Grön sparrissoppa med kavringsmulor

Ingredienser

  • 750 g grön sparris

  • 1 gul lök

  • 1/2 l grönsaksbuljong

  • 2 1/2 dl grädde

  • 100 g Västerbottensost eller annan vällagrad ost

  • salt & peppar

  • 2 skivor kavring

  • 50 g smör

Gör så här

    1. Skär ner sparrisen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Stek på medelvärme i en klick smör tills det fått fin färg.

    2. Häll över i en kastrull och slå på buljong och grädde. Koka tills sparrisen är genommjuk, rör i osten och blanda om väl så att all ost smälter.

    3. Låt soppan kallna något innan du mixar den helt slät. Smaka av med salt och peppar. Ställ soppan kallt.

    4. Smula sönder kavringen. Rosta i en torr stekpanna. Bryn smöret och ringla det över kavringsmulorna.

    5. Servera den kalla soppan i portionsglas. Toppa med kavringsmulor. Stick gärna i en sparristopp som dekoration i varje glas.

Spier Signature Sauvignon Blanc Sémillon

89,00 kr


Ett vitt vin från Sydafrika och ett vinhus med lång historia. Spier Signature Sauvignon Blanc Sémillon är ett fruktigt och aromatiskt vin med toner av päron, krusbär, bivax, citrus och melon.

Las Moras Organic Chardonnay

89,00 kr


Vinet har en intensiv och fruktig doft med trevliga inslag av mango, persika, tropiska frukter, fat och vanilj. Smaken är torr och fräsch med en lätt fet textur och inslag av tropisk frukt, fat och vanilj.

Recept: Linnéa Seidel