Munsbitar av matjessill och färskpotatis till midsommar.
Servera matjessillen som små fina munsbitar där du får allt i ett. Färskpotatis, gräddfil, sill och gräslök. Lägg upp på fina gamla silverskedar. Perfekt till snapsen!
Läs mer »Att duka upp små söta portionsglas med soppa är riktigt fint på midsommarbuffén. Här har sparrissoppan fått fint sällskap av kavringsmulor som jag smaksatt med brynt smör. En riktig fullträff!
Att duka upp små söta portionsglas med grön sparrissoppa är riktigt fint på midsommarbuffén. Här har soppan fått fint sällskap av kavringsmulor som jag smaksatt med brynt smör. En riktig fullträff!
750 g grön sparris
1 gul lök
1/2 l grönsaksbuljong
2 1/2 dl grädde
100 g Västerbottensost eller annan vällagrad ost
salt & peppar
2 skivor kavring
50 g smör
Skär ner sparrisen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Stek på medelvärme i en klick smör tills det fått fin färg.
Häll över i en kastrull och slå på buljong och grädde. Koka tills sparrisen är genommjuk, rör i osten och blanda om väl så att all ost smälter.
Låt soppan kallna något innan du mixar den helt slät. Smaka av med salt och peppar. Ställ soppan kallt.
Smula sönder kavringen. Rosta i en torr stekpanna. Bryn smöret och ringla det över kavringsmulorna.
Servera den kalla soppan i portionsglas. Toppa med kavringsmulor. Stick gärna i en sparristopp som dekoration i varje glas.
229,00 kr
Söker du en praktisk box till midsommar är det här ett utmärkt alternativ. Gjort på ekologiska Chardonnaydruvor från Argentina. Smaken är torr med en lätt fet textur och inslag av tropisk frukt, fat och vanilj.
Servera matjessillen som små fina munsbitar där du får allt i ett. Färskpotatis, gräddfil, sill och gräslök. Lägg upp på fina gamla silverskedar. Perfekt till snapsen!
Läs mer »Linnéa gillar att servera kallskuret på en buffé. Då behöver man inte oroa sig ifall man inte kan äta direkt när det är tänkt. Köttet blir makalöst gott om det får ligga i den här goda marinaden över natten.
Läs mer »Laga en härlig frittata med löjrom och smetana till midsommarbuffén! Du kan även servera lite rökt lax till om du känner för det.
Läs mer »Gör en lyxig caprese med jordgubbar - svenska, söta och solmogna. Linnéa tycker att det är godast att ringla balsamico över, men det passar även fint att klicka ut lite grön pesto. Välj det du gillar bäst.
Läs mer »Det bästa på hela buffén, desserten! Linnéas efterrätt är en oslagbar kombination! Frisk, söt, krämig och krispig på samma gång.
Läs mer »