Helstekt kalkon med fyllning och skysås.
Den helstekta kalkonen serveras med krämigt potatismos, fyllning och tranbärssås.
Läs mer »Receptet på det absolut godaste potatismoset jag ätit i hela mitt liv. Tricket är att ugnsbaka vitlök och sen blanda med gräddmjölk, smör och potatis.
Det absolut godaste potatismoset jag ätit i hela mitt liv fick jag serverat på en Thanksgiving-middag i USA för massor av år sedan. Trixet är att ugnsbaka vitlöken tills den blir mild och söt. Sedan tillsätta den tillsammans med varm gräddmjölk och smör i potatisen. Jag lovar att det blir det godaste potatismos du testat! Gillar du vitlökssmaken går det utan problem att öka på antalet klyftor.
1 1/2 kg mjölig potatis
6 hela vitlöksklyftor
100 g smör
4 dl gräddmjölk
salt
färsk gräslök
Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten. Lägg vitlöksklyftorna (med skal på) i en ugnsfast form och rosta i cirka 30 minuter i 175°C.
Häll av potatisen och låt den ånga av något. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt allt bli varmt. Häll sedan den varma vätskan över potatisen.
Pressa ur vitlöken ur skalet och ha ner det i potatisen. Mosa potatisen och smaka av med salt.
Finhacka gräslök och strö det över moset innan servering.
Recept: Linnéa Seidel
Den helstekta kalkonen serveras med krämigt potatismos, fyllning och tranbärssås.
Läs mer »Ett måste till kalkonen. Tranbär hittar du i frysdisken, men om de skulle vara svåra att få tag på kan du använda frysta lingon för en svensk touch.
Läs mer »Vackra bröd som både ser ut som och innehåller pumpa. Väldigt goda och himla fina att duka med till Thanksgiving.
Läs mer »Jag älskar kombinationen av det lite beska från brysselkålen som mildras av pumpans sötma. Testa gärna att tillsätta stekt bacon och toppa med granatäpple.
Läs mer »Dekorerad med blommor och blad i pajdeg! Sött, nötigt och underbart gott. Servera med en klick grädde eller lite god vaniljglass.
Läs mer »