Krämigt potatismos med vitlök och gräslök.

Receptet på det absolut godaste potatismoset jag ätit i hela mitt liv. Tricket är att ugnsbaka vitlök och sen blanda med gräddmjölk, smör och potatis.

Krämigt potatismos med vitlök och gräslök
Krämigt potatismos med vitlök och gräslök

Det absolut godaste potatismoset jag ätit i hela mitt liv fick jag serverat på en Thanksgiving-middag i USA för massor av år sedan. Trixet är att ugnsbaka vitlöken tills den blir mild och söt. Sedan tillsätta den tillsammans med varm gräddmjölk och smör i potatisen. Jag lovar att det blir det godaste potatismos du testat! Gillar du vitlökssmaken går det utan problem att öka på antalet klyftor.

Ingredienser

  • 1 1/2 kg mjölig potatis

  • 6 hela vitlöksklyftor

  • 100 g smör

  • 4 dl gräddmjölk

  • salt

  • färsk gräslök

Gör så här

    1. Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten. Lägg vitlöksklyftorna (med skal på) i en ugnsfast form och rosta i cirka 30 minuter i 175°C.

    2. Häll av potatisen och låt den ånga av något. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt allt bli varmt. Häll sedan den varma vätskan över potatisen.

    3. Pressa ur vitlöken ur skalet och ha ner det i potatisen. Mosa potatisen och smaka av med salt.

    4. Finhacka gräslök och strö det över moset innan servering.