Krämigt potatismos med vitlök och gräslök.

Receptet på det absolut godaste potatismoset jag ätit i hela mitt liv. Tricket är att ugnsbaka vitlök och sen blanda med gräddmjölk, smör och potatis.

Krämigt potatismos med vitlök och gräslök
logo

0 h 40 min

Det absolut godaste potatismoset jag ätit i hela mitt liv fick jag serverat på en Thanksgiving-middag i USA för massor av år sedan. Trixet är att ugnsbaka vitlöken tills den blir mild och söt. Sedan tillsätta den tillsammans med varm gräddmjölk och smör i potatisen. Jag lovar att det blir det godaste potatismos du testat! Gillar du vitlökssmaken går det utan problem att öka på antalet klyftor.

Ingredienser

  • 1 1/2 kg mjölig potatis

  • 6 hela vitlöksklyftor

  • 100 g smör

  • 4 dl gräddmjölk

  • salt

  • färsk gräslök

Gör så här

    1. Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten. Lägg vitlöksklyftorna (med skal på) i en ugnsfast form och rosta i cirka 30 minuter i 175°C.

    2. Häll av potatisen och låt den ånga av något. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt allt bli varmt. Häll sedan den varma vätskan över potatisen.

    3. Pressa ur vitlöken ur skalet och ha ner det i potatisen. Mosa potatisen och smaka av med salt.

    4. Finhacka gräslök och strö det över moset innan servering.

Recept: Linnéa Seidel