Kycklingschnitzel i airfryer - enkelt recept.

Har du också hakat på Airfryer-trenden? Ett sätt att snabbt och enkelt laga mat med mindre fett. Här nedan hittar du ett recept på krispig kycklingschnitzel som du tillagar i din airfryer.

Kycklingschnitzel, recept för airfryer.

Foto: Philips

Pinot Noir for you and for me

Pinot Noir for you and for me

Moldavien

Systembolaget nr:

5111701

79,00 kr


logo

4

logo

0 h 30 min

Kycklingschnitzlar är en favorit som är enkel att göra med bara ett par grundläggande ingredienser. Airfryern får brödade kycklingfiléer gyllenbruna och krispiga på utsidan och möra och saftiga på insidan med mindre olja. Utrustning som behövs: Airfryer.

Kycklingschnitzel:

Ingredienser

 • 2 kycklingbröst

 • 0,5 tsk salt

 • 2 nypor nymalen svartpeppar

 • 1 ägg

 • 150 g ströbröd

 • 60 g vetemjöl

 • 1 msk vegetabilisk olja

Gör så här

  1. Skär varje kycklingbröst horisontellt i två lika stora schnitzlar. Krydda med salt och svartpeppar.

  2. Lägg mjölet i en skål. Vispa ägget i en annan skål. Tillsätt ströbröd i en tredje skål. Täck först kycklingschnitzlarna med mjöl på alla sidor, doppa dem sedan i ägget och låt överskottsvätskan rinna av, och täck dem sedan jämnt med ströbröd. Pensla eller spraya dem med vegetabilisk olja.

  3. Placera två brödade schnitzlar i korgen och skjut in den i airfryern och tillaga i 10 minuter vid 200°C. Upprepa med de återstående två schnitzlarna.

  4. När de är klara, ta ut kycklingschnitzlarna från airfryern och servera.

Vintips till kycklingschnitzeln:

Pinot Noir for you and for me

79,00 kr


Till fågeln serverar vi gärna ett mjukt och fruktigt rött vin, som Pinot Noir for you and for me. Ett välbalanserat vin med en nyanserad doft av hallon, björnbär, mogna körsbär och en fläkt av torkade örter. Smaken är fruktig och frisk med bra intensitet.

Recept: Philips