Bryn grytbitarna i omgångar tills de fått fin stekyta. Tag ur köttet ur grytan.
Skala och finhacka lök och vitlök. Skär sellerin i småbitar.
Stek lök, vitlök och selleri. Skala och riv ingefäran och ha i. Tillsätt grytbitarna tillsammans med saffran, paprikapulver, kummin, kanelstänger och tomatpuré. Stek allt på medelvärme någon minut. Ha sedan i passerade tomater, vatten och kalvfond. Låt allt koka tills köttet är mört, ca 1 timme. Rör om då och då.
Hacka mandlarna grovt och rosta dom i en torr, medelvarm stekpanna.
Dela aprikoserna och ha i dem i grytan. Låt koka i cirka 10 minuter. Späd eventuellt med mer vatten om såsen är för tjock.
Servera grytan med de rostade mandlarna, granatäpple, naturell yoghurt och finhackad färsk persilja.
Ris eller couscous är gott att ha till!