Lammkotletter med höstsallad och fetaostkräm.

En ljummen sallad för sensommar eller tidig höst, som serveras med lammkotletter och härlig fetaostkräm. Det bjuder Linnéa på denna vecka. Och till det serverar vi gärna ett spännande rödvin från Sicilien!

Lammkotletter med fetaostöra och sallad.
DeAetna Rosso Terra Costantino

DeAetna Rosso Terra Costantino

Italien

Systembolaget nr:

2400

189,00 kr


logo

4

logo

0 h 30 min

Lamm behöver inte alltid serveras med de klassiska kryddorna man annars associerar det med. Den tidiga hösten bjuder på massor av smaker som fungerar fint att servera till. Både kantareller, zucchini, gurka, kål, persilja och morötter – direkt från naturen eller min trädgård. Helt fantastiskt!

Fetaostkrämen blir allra godast om den vispas med elvisp eller mixas med mixerstav så du får in lite luft i den, tycker jag. Den kan med fördel göras i förväg och förvaras i kylen tills servering.

Linnéa

Lammkottletter med sensommarsallad och fetaostkräm:

Ingredienser

Sallad:

  • 200 g kantareller

  • smör att steka i

  • 3 vitlöksklyftor

  • 1 zucchini

  • 2 morötter

  • ca 200 g grönkål

  • 1 spetspaprika

  • örtsalt

  • svartpeppar

  • 1 dl finhackad persilja

  • 1 gurka

  • 3 portioner pärlcouscous

  • 1 buljongtärning

Lammkotletter:

  • 2 kg lammkotletter

  • salt

  • svartpeppar

  • smör

Fetaoströra:

  • 150 g fetaost

  • 1 dl naturell yoghurt

  • 1 tsk honung

  • 1 msk olja

  • salt

Gör så här

    1. Stek kantarellerna i en torr stekpanna. När de börjar släppa ifrån sig vätska har du i smör och steker tills de börjar få en gyllene färg.

    2. Skala och finhacka vitlöken och ha i den. Tillsätt zucchini och morötter i bitar. Stek tills zucchini börjar mjukna och få färg.

    3. Repa och hacka grönkålen. Sänk värmen något och ha i kålen. Stek tills kålen mjuknat helt.

    4. Skär ner paprikan i bitar och vänd i den mot slutet. Smaka av med örtsalt, peppar och färsk persilja.

    5. Koka pärlcouscous enligt förpackningen. Låt en buljongtärning koka med i vattnet. Blanda ner couscousen i den varma salladen. Ha sist i skivad gurka.

    6. Krydda lammkotletterna med salt och peppar. Stek i smör i en stekpanna, ca 2 minuter per sida.

    7. Mixa ihop fetaost med naturell yoghurt, honung och olja. Smaka av med lite salt.

Vintips till lammkotletter:

DeAetna Rosso Terra Costantino

189,00 kr


Till lammet rekommenderar vi detta italienska vin av druvorna nerello Mmscalese och nerello cappuccio. DeAetna Rosso Terra Contantino har en nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, kakao, rökig mineral, mogna jordgubbar, kanel och pomerans.

Recept: Linnéa Seidel