Viner med låg histaminhalt.
En del personer får allergiska reaktioner på histaminet i röda viner. Vi berättar mer om histamin och tipsar om tre röda viner med låg histaminhalt.
Läs mer »Långbakad fläsksida är rysligt enkelt att göra, och resultatet blir fantastiskt - den riktigt mör och god. Här har Linnéa gjort en fläsksida med BBQ-smaker.
Långbakad fläsksida är rysligt enkelt att göra, och resultatet blir fantastiskt. Jag gillar att långbaka fläsksidan, då blir den mör och god.
Hur lång tid den behöver i ugnen beror helt på storlek på köttbiten. Det är inte alltid det finns en så stor bit som 1,5 kg, då kan man ta två mindre istället. Använd därför termometer så har du exakt koll på när köttet är klart.
En enkel BBQ-sås svänger du ihop med ketchup som bas att pensla på köttet.
Jag gjorde en coleslaw på både vit och rödkål att ha till. Färgen blir så fantastiskt vacker med rödkål i. Låt den gärna stå till sig över natten eller så. Då blir den som allra godast!
/Linnéa
ca 1,5 kg hel fläsksida med svål
1 dl ketchup
1 msk farinsocker
2 tsk soja
1/2 msk dijonsenap
1 msk balsamvinäger
ev. ett par droppar liquid smoke
Blanda samman alla ingredienserna till BBQ-såsen. Bred detta över fläsksidan men spar lite att pensla över den färdiga fläsksidan.
Värm ugnen till 120°C. Baka fläsksidan i ca 3 timmar, tills innertemperaturen uppnår ca 85 grader.
Tag ut och låt vila lite under folie i minst 10 minuter. Skär upp i bitar.
Pensla på resterande mängd BBQ-sås.
3 dl naturell yoghurt eller gräddfil
2 msk majonnäs
ca 2 tsk riven pepparrot
1 tsk örtsalt
några stänk citron
1 msk olivolja
¼ huvud rödkål
½ litet vitkålshuvud
färsk persilja/gräslök
Blanda yoghurt med majonnäs, riven pepparrot, salt, citron och olja.
Strimla eller riv kålen fint och blanda i den.
Toppa med färsk persilja eller gräslök. Låt gärna stå i kylskåp över natten. Smaka av med mer salt, pepparrot och citron när den stått till sig en stund.
279,00 kr
Ruby Zin är ett zinfandel-vin med låg halt av histaminer och tanniner. Ett lättare vin med bärig, mycket mjuk smak med inslag av blåbär, hallon, örter och vanilj. Finns även på 750 ml-flaska.
Recept: Linnéa Seidel
En del personer får allergiska reaktioner på histaminet i röda viner. Vi berättar mer om histamin och tipsar om tre röda viner med låg histaminhalt.
Läs mer »Gillar du risotto ska du absolut testa risoni! Här har Linnéa gjort ett härligt recept med krämig risoni som toppas med kyckling. Servera med ett glas zinfandel.
Läs mer »Röda viner av druvan zinfandel har verkligen visat sig falla svenskarna i smaken. Men druvan har en omstridd bakgrund då många vill påstå sig producera "originalet".
Läs mer »VINET HAR UTGÅTT UR SORTIMENTET
Läs mer »