Friterad färskpotatis med citrussill.
Det här är en ny variant på klassikern sill och potatis. Friterad färskpotatis möter fräsch och läcker citrussill!
Läs mer »En somrig och lättsam rätt på midsommarbordet är denna ljumma laxsallad tillsammans med dess goda rödlöksvinegrette.
En somrig och lättsam rätt på midsommarbordet är denna ljumma laxsallad tillsammans med sin goda rödlöksvinägrett.
500 g lax
Olja att steka i
500 g färskpotatis
2 msk sesamolja
Sesamfrön
saft från 0,5 citron
Salt och peppar
200 g sockerärtor
1 knippe rädisor
250 g jordgubbar
Romansallad
Skär laxen i kuber och stek i olja tills de får fin yta runt om.
Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten och låt sedan ånga av. Dela sedan potatisen i bitar och ringla över sesamolja, sesamfrön och lite citron. Strö över salt och peppar.
Blanda samman laxen med potatis, sockerärtor, rädisor och jordgubbar.
Skär salladen grovt och blanda i den.
1 rödlök
1 msk rödvinsvinäger
1 msk strösocker
2 msk sesamolja
Salt och peppar
Skala rödlöken och finhacka eller skär den i riktigt tunna skivor.
Lägg lök, vinäger och socker i en kastrull.
Låt allt koka upp och koka tills vätskan kokat bort.
Ta av från spisen och rör i oljan.
Smaka av med salt och peppar.
109,00 kr
Ett tredje vin som passar utmärkt till midsommarens lax är denna ekologiska Chenin Blanc från Nederburg. Smaken är torr, fräsch och fruktig med inslag av äpple, päron, aprikos och citrus.
Recept: Linnéa Seidel
Det här är en ny variant på klassikern sill och potatis. Friterad färskpotatis möter fräsch och läcker citrussill!
Läs mer »En rätt som får det att vattnas i munnen på den mest kräsmagade gästen runt midsommarbordet.
Läs mer »Linnéas marinerade jordgubbar och körsbär är ett måste till midsommar. Den himmelska fläderkrämen är verkligen pricken över i!
Läs mer »