Ljummen laxsallad med sesam- och rödlöksvinägrett.

En somrig och lättsam rätt på midsommarbordet är denna ljumma laxsallad tillsammans med dess goda rödlöksvinegrette.

Ljummen laxsallad med sesam och rödlöksvinägrett
Nederburg The Winemasters Organic Chenin Blanc

Nederburg The Winemasters Organic Chenin Blanc

Sydafrika

Systembolaget nr:

54

109,00 kr


logo

0 h 30 min

En somrig och lättsam rätt på midsommarbordet är denna ljumma laxsallad tillsammans med sin goda rödlöksvinägrett.

Ljummen laxsallad

Ingredienser

  • 500 g lax

  • Olja att steka i

  • 500 g färskpotatis

  • 2 msk sesamolja

  • Sesamfrön

  • saft från 0,5 citron

  • Salt och peppar

  • 200 g sockerärtor

  • 1 knippe rädisor

  • 250 g jordgubbar

  • Romansallad

Gör så här

    1. Skär laxen i kuber och stek i olja tills de får fin yta runt om.

    2. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten och låt sedan ånga av. Dela sedan potatisen i bitar och ringla över sesamolja, sesamfrön och lite citron. Strö över salt och peppar.

    3. Blanda samman laxen med potatis, sockerärtor, rädisor och jordgubbar.

    4. Skär salladen grovt och blanda i den.

Rödlöksvinägrett

Ingredienser

  • 1 rödlök

  • 1 msk rödvinsvinäger

  • 1 msk strösocker

  • 2 msk sesamolja

  • Salt och peppar

Gör så här

    1. Skala rödlöken och finhacka eller skär den i riktigt tunna skivor.

    2. Lägg lök, vinäger och socker i en kastrull.

    3. Låt allt koka upp och koka tills vätskan kokat bort.

    4. Ta av från spisen och rör i oljan.

    5. Smaka av med salt och peppar.

Vintips till laxsallad med sesam och rödlöksvinägrett

Nederburg The Winemasters Organic Chenin Blanc

109,00 kr


Ett tredje vin som passar utmärkt till midsommarens lax är denna ekologiska Chenin Blanc från Nederburg. Smaken är torr, fräsch och fruktig med inslag av äpple, päron, aprikos och citrus.

Recept: Linnéa Seidel