Lökpaj med timjan och parmesan.

Enkla smördegspajer du kan ta med på picknicken eller ställa fram på buffébordet!

Lökpaj och CAMP Syrah.
Camp Syrah

Camp Syrah

Chile

Systembolaget nr:

2140

95,00 kr


logo

4

logo

0 h 45 min

Schalottenlök har mer att erbjuda än att bara vara krydda. Här spelar den huvudrollen tillsammans med timjan och parmesan och på smördegsflarnen bildar de en underbar topping. Pajerna är perfekta att ta med på picknick eller utflykt och går att äta både varma och kalla.

Lökpaj:

Ingredienser

  • 1 rulle smördeg

  • 4 schalottenlökar

  • olivolja

  • balsamvinäger

  • 1 kruka timjan

  • parmesanost

  • salt

  • svartpeppar

  • 1 ägg

Gör så här

    1. Lägg bakplåtspapper på en plåt.

    2. Halvera löken och skala bort yttersta lagret.

    3. Häll en halv tesked olivolja och en halv tesked balsamvinäger på åtta stycken punkter på smörpappret. På med flingsalt, peppar och några kvistar timjan på oljan och vinägern.

    4. Lägg på löken med snittsidan nedåt ovanpå oljan och vinägern.

    5. Täck löken med finriven parmesan.

    6. Skär åtta fyrkanter av smördegen stora nog att täcka löken och lägg ovanpå varje lök. Tryck till lite så att smördegen sluter sig runt löken. Pensla med uppvispat ägg.

    7. Grädda i ugnen på 185 grader i 15-20 minuter. Ta ut plåten och låt svalna.

    8. Packa ner pajerna i picknickkorgen och hugg in när det blir dags.

Vin till pajen:

Camp Syrah

95,00 kr


Ett vin med fruktig smak där du hittar inslag av fat, björnbär, kryddor, plommon och choklad. Serveras vid 16-18°C, med fördel till grillade rätter av lamm- eller nötkött, eller till smakrika vegetariska rätter. Förpackat i klimatsmart och praktisk PET-flaska.