Lövbiffsrullader med brieost och örtdoftande rotfrukter.

Rullader, kanske är det en lite bortglömd klassiker som verkligen förtjänar att få ta sin plats i rampljuset igen? Här har Linnéa tagit fram ett recept där hon fyller rulladerna med krämig brieost och serverar med rotsaker.

Briefyllda lövbiffsrullader.
Faustino I Gran Reserva 2011

Faustino I Gran Reserva 2011

Spanien

Systembolaget nr:

267801

201,00 kr


logo

4

logo

1 h 0 min

Rullader är enkla att laga och du kan variera dem i det oändliga. Här har jag fyllt dem med något så gott som brieost och färska örter. För att inte osten ska smälta och rinna ut i såsen tillagar jag klart dem i ugnen efter att potatisen är klar. Du kan nog till och med ställa in dem på eftervärmen bara i ca 10 minuter.

I stekpannan jag stekt rulladerna gör jag den godaste av såser tack vare alla goda smaker som bildas från köttet och smöret.

Linnéa

Lövbiffsrullader och sås:

Ingredienser

  • ca 600 g lövbiff

  • salt och svartpeppar

  • ca 200 g brieost

  • färska örter

  • smör att steka i

  • 1 dl mjölk

  • 3 dl grädde

  • 2 tsk soja

  • 1 msk kalvfond

  • 1 tsk senap

  • 1 msk mjöl

Gör så här

    1. Lägg ut lövbiffen på en skärbräda. Krydda köttet med salt och peppar. Skär bort kanten från brieosten och skär sedan osten i avlånga stavar något mindre än bredden på lövbiffen.

    2. Finhacka lite färska örter.

    3. Lägg en bit ost och lite örter på varje köttbit och rulla ihop till en tight rulle.

    4. Lägg rulladerna med skarven nedåt i en het stekpanna med smör. Bryn köttet runt om tills de fått fin färg.

    5. Ha upp i en ugnsfast form och tillaga klart i ugnen på 150°C i cirka 10 minuter. Tag ut och täck formen med folie.

    6. Medan rulladerna går klart i ugnen, vispa ur stekpannan med lite mjölk.

    7. Tillsätt grädde, soja, kalvfond och senap. Låt allt koka ihop. Rör ut mjölet i lite mjölk och ha i. Låt såsen koka upp och tjockna.

Rotfrukter:

Ingredienser

  • 300 g potatis

  • 300 g morötter

  • 200 g palsternacka

  • 1 dl blandade, färska örter (jag tog basilika och persilja)

  • 2 vitlöksklyftor

  • 0,5 dl olja

  • örtsalt

Gör så här

    1. Skala morötter och palsternacka. Skär i jämnstora stavar.

    2. Finhacka örter, pressa vitlöken. Blanda örter, vitlök, salt och olja i en ugnsfast form.

    3. Ha i potatis, morötter och palsternacka. Blanda väl så alla rotfrukter är täckta av örtblandningen.

    4. Tillaga i ugnen i cirka 40 minuter på 225°C.

Vintips till lövbiffsrulladerna:

Faustino I Gran Reserva 2011

201,00 kr


Till dina brieostfyllda lövbiffsrullader passar ett bärigt och kryddigt vin som Faustino I Gran Reserva 2011 mycket väl. Doftar härligt av röda skogsbär, ceder, kryddor, vanilj och torkade örter. Smaken är kryddig med karaktär från faten som samsas med solmogna frukter och bär, torkade örter, nötter. 

Recept: Linnéa Seidel

Bodegas Faustino

Bodegas Faustino


Bodegas Faustino grundades 1861 av Eleuterio Martìnez Arzok i Oyòn strax norr om Logrono och är idag den största privata bodegan i Rioja. Sedan 2016 leds familjeföretaget av den fjärde generationen genom Lourdes Martínez Zabala.

Läs mer »