Iberico pluma med tomatsallad och knaperstekt zucchini.
Här kommer en tjusig rätt från Livets Goda, som använder det smakrika köttet Iberico som huvudattraktion. Till detta serverar vi en matig tomatsallad och ett glas spansk Rioja.
Läs mer »Rullader, kanske är det en lite bortglömd klassiker som verkligen förtjänar att få ta sin plats i rampljuset igen? Här har Linnéa tagit fram ett recept där hon fyller rulladerna med krämig brieost och serverar med rotsaker.
Rullader är enkla att laga och du kan variera dem i det oändliga. Här har jag fyllt dem med något så gott som brieost och färska örter. För att inte osten ska smälta och rinna ut i såsen tillagar jag klart dem i ugnen efter att potatisen är klar. Du kan nog till och med ställa in dem på eftervärmen bara i ca 10 minuter.
I stekpannan jag stekt rulladerna gör jag den godaste av såser tack vare alla goda smaker som bildas från köttet och smöret.
Linnéa
ca 600 g lövbiff
salt och svartpeppar
ca 200 g brieost
färska örter
smör att steka i
1 dl mjölk
3 dl grädde
2 tsk soja
1 msk kalvfond
1 tsk senap
1 msk mjöl
Lägg ut lövbiffen på en skärbräda. Krydda köttet med salt och peppar. Skär bort kanten från brieosten och skär sedan osten i avlånga stavar något mindre än bredden på lövbiffen.
Finhacka lite färska örter.
Lägg en bit ost och lite örter på varje köttbit och rulla ihop till en tight rulle.
Lägg rulladerna med skarven nedåt i en het stekpanna med smör. Bryn köttet runt om tills de fått fin färg.
Ha upp i en ugnsfast form och tillaga klart i ugnen på 150°C i cirka 10 minuter. Tag ut och täck formen med folie.
Medan rulladerna går klart i ugnen, vispa ur stekpannan med lite mjölk.
Tillsätt grädde, soja, kalvfond och senap. Låt allt koka ihop. Rör ut mjölet i lite mjölk och ha i. Låt såsen koka upp och tjockna.
300 g potatis
300 g morötter
200 g palsternacka
1 dl blandade, färska örter (jag tog basilika och persilja)
2 vitlöksklyftor
0,5 dl olja
örtsalt
Skala morötter och palsternacka. Skär i jämnstora stavar.
Finhacka örter, pressa vitlöken. Blanda örter, vitlök, salt och olja i en ugnsfast form.
Ha i potatis, morötter och palsternacka. Blanda väl så alla rotfrukter är täckta av örtblandningen.
Tillaga i ugnen i cirka 40 minuter på 225°C.
199,00 kr
Till dina brieostfyllda lövbiffsrullader passar ett bärigt och kryddigt vin som Faustino I Gran Reserva mycket väl. Doftar härligt av röda skogsbär, ceder, kryddor, vanilj och torkade örter. Smaken är kryddig med karaktär från faten som samsas med solmogna frukter och bär, torkade örter, nötter.
Recept: Linnéa Seidel
Här kommer en tjusig rätt från Livets Goda, som använder det smakrika köttet Iberico som huvudattraktion. Till detta serverar vi en matig tomatsallad och ett glas spansk Rioja.
Läs mer »Grillade lammracks med parmesancrème är perfekt att bjuda på till midsommar!
Läs mer »Låt årets sista middag bli något spektakulärt gott! Här tipsar Linnéa om den klassiska Biff Wellington - smördegsinbakad oxfilé. Här serverad med krispig hasselbackspotatis och smakrik sås.
Läs mer »Bodegas Faustino grundades 1861 av Eleuterio Martìnez Arzok i Oyòn strax norr om Logrono och är idag den största privata bodegan i Rioja. Sedan 2016 leds familjeföretaget av den fjärde generationen genom Lourdes Martínez Zabala.
Läs mer »