Fläder & Rabarber Collins.
I den här fräscha och somriga varianten på Collins blandas Explorers flädergin tillsammans med citronjuice och sockerlag gjord på rabarber.
Läs mer »Linnéa bjuder på eleganta snittar till sommarens alla fester och tillställningar!
En sak som jag alltid har liggandes i frysen är smördeg. För har man bara det hemma kan man trolla fram de godaste tilltuggen. Som dessa smördegssnittar med löjrom, smetana, rödlök och gräslök. Så klassiskt men så otroligt gott. Smördegssnittar med löjrom är klassiskt men så otroligt gott. Man kan liksom inte sluta äta! En annan favorit är att göra små korgar av salami. Jag använder en minimuffinsform och lägger i tunna skivor av salami. Sedan får de torka i ugnen och svalna i formen. Efter det är det bara att fylla korgarna med en god fyllning. Här har jag blandat crème fraîche, finriven Västerbottensost, basilika, lökpulver och peppar.
40 skivor salami
2 dl crème fraîche
1/2 dl finhackad basilika
1/2 dl finriven Västerbottensost
1 tsk lökpulver
1 krm svartpeppar
Finhackad gräslök till dekoration
Placera två skivor salami i varje fördjupning av en minimuffinsform.
Torka i ugnen på 200°C i cirka 10 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna i plåten.
Lägg sedan ut korgarna på hushållspapper så att de torkar helt.
Blanda samman crème fraîche, basilika, ost, lökpulver och svartpeppar.
Fyll upp en spritspåse med smeten och spritsa ut i salamikorgarna. Toppa med lite riven ost, gräslök och svartpeppar.
400 g smördeg
2 dl smetana
ca 80 g löjrom
1/2 röd lök
Färsk gräslök
Lägg ut smördegen på ett bakplåtspapper och skär den sedan i trekanter.
Grädda i 200°C i cirka 15 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna något.
Finhacka rödlöken.
Fyll en spritspåse med smetana och spritsa ut fina klickar på den förgräddade smördegen.
Toppa sedan dina smördegssnittar med löjrom, rödlök och finhackad gräslök. Servera direkt.
199,00 kr
226,00 kr
En somrig nyhet med en aromatisk karaktär av fläderblom som balanseras av friska toner av enbär och citrus. Den klassiska kryddningen med enbär, koriander, angelika och citron ger en stabil bas som fungerar perfekt tillsammans med den blommiga flädern.
Recept: Linnéa Seidel
I den här fräscha och somriga varianten på Collins blandas Explorers flädergin tillsammans med citronjuice och sockerlag gjord på rabarber.
Läs mer »Den här drinken kallas för Fläderförfriskaren av en anledning och en är oslagbar drink för våren och sommarens alla tillställningar.
Läs mer »Rotfruktschips med amerikansk löjrom och vispad crème fraîche kan vara ett av världens bästa tilltugg. Ruskigt enkelt men imponerar alltid på gästerna.
Läs mer »Små söta blinier är det perfekta tilltugget på nyårsafton. Ställ gärna fram ett stort fat med blinier och alla tillbehör i skålar. Så kan var och en plocka på det man gillar allra bäst!
Läs mer »