Prova Linnéas krämiga lasagne med ett smarrigt alternativ till bechamelsås.
Det här är en lasagne jag lagar vid speciella tillfällen. Som när det finns något fint att fira, en födelsedag eller när det hänt något riktigt bra.När jag skapade det här receptet var jag lite lat och orkade inte göra egen bechamelsås. Vilket jag idag är otroligt glad över. För ni kan inte ana hur gott det blev med blandningen av crème fraîche och grädde, som jag gjorde istället. Ingen kan någonsin få mig att gå tillbaka till att göra lasagne på traditionellt vis igen!
Bryn köttfärsen. Skala och finhacka lök och purjolök.
Skär zucchinin i småbitar och stek den tillsammans med löken och solroskärnorna.
Blanda köttfärs, lök, zucchini, rödvin, krossade tomater, kryddor, salt och peppar. Låt allt koka upp och småputtra i 10 minuter.
Vispa under tiden samman crème fraîche, grädde och salt.
Varva sedan köttfärs, crème fraîche och gräddblandning med lasagneplattor i en ugnsfast form. Avsluta med ett lager riven ost.
Gratinera i 225°C i cirka 30 minuter eller tills pastan känns genomkokt.
Italien
99 kr
109 kr
Till min lasagne passar ett glas Ruffino Chianti fantastiskt bra. Ett ekologiskt vin som även är utmärkt till lätta kötträtter som fläsk eller kalv, pasta, pizza och kyckling. Vinet är medelfylligt åt det lite lättare hållet med en fruktig och fräsch smak med inslag av körsbär, hallon och lakrits.
Recept: Linnéa Seidel
Gnocchi är en italiensk klassiker och i Toscana kallas de ofta för topini (små möss) p.g.a. sin storlek. Se recept på en härlig gnocchi med salsiccia här.
Läs merLasagne är alltid ett säkert kort när man vill att hela familjen ska äta. Laga Linnéas vegetariska lasagne och servera med en liten grönsallad.
Läs merSpänstig och lite småkaxig sparris. Mjuka, otroligt vackra och peppriga blad av ramslök och den mildaste av färsk lök. Serveras med krämig burrata och pasta.
Läs merRuffinos Chianti har funnits på Systembolaget sedan 1955 och är en omtyckt favorit till italienska klassiker som pizza och pasta.
Läs mer