Maffig lasagne med solroskärnor och parmesan.

Prova Linnéas krämiga lasagne med ett smarrigt alternativ till bechamelsås.

Lasagne med solroskärnor och parmesan
Ruffino Chianti Organic, 750ml

Ruffino Chianti Organic, 750ml

Italien

Systembolaget nr:

2310

109,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 50 min

Det här är en lasagne jag lagar vid speciella tillfällen. Som när det finns något fint att fira, en födelsedag eller när det hänt något riktigt bra.När jag skapade det här receptet var jag lite lat och orkade inte göra egen bechamelsås. Vilket jag idag är otroligt glad över. För ni kan inte ana hur gott det blev med blandningen av crème fraîche och grädde, som jag gjorde istället. Ingen kan någonsin få mig att gå tillbaka till att göra lasagne på traditionellt vis igen!

Krämig lasagne med solroskärnor och parmesan

Ingredienser

  • 600 g nötfärs

  • 1 stor gul lök

  • 1/2 purjolök

  • 1 zucchini

  • 1 dl solroskärnor

  • 1 dl rödvin

  • 500 g krossade tomater

  • 2 tsk oregano

  • 2 tsk dragon

  • 2 tsk mejram

  • salt och peppar

  • 3 dl crème fraîche

  • 2 dl grädde

  • 2 dl parmesan

  • lasagneplattor

Gör så här

    1. Bryn köttfärsen. Skala och finhacka lök och purjolök.

    2. Skär zucchinin i småbitar och stek den tillsammans med löken och solroskärnorna.

    3. Blanda köttfärs, lök, zucchini, rödvin, krossade tomater, kryddor, salt och peppar. Låt allt koka upp och småputtra i 10 minuter.

    4. Vispa under tiden samman crème fraîche, grädde och salt.

    5. Varva sedan köttfärs, crème fraîche och gräddblandning med lasagneplattor i en ugnsfast form. Avsluta med ett lager riven ost.

    6. Gratinera i 225°C i cirka 30 minuter eller tills pastan känns genomkokt.

Vintips till lasange:

Ruffino Chianti Organic, 750ml

109,00 kr


Till min lasagne passar ett glas Ruffino Chianti fantastiskt bra. Ett ekologiskt vin som även är utmärkt till lätta kötträtter som fläsk eller kalv, pasta, pizza och kyckling. Vinet är medelfylligt åt det lite lättare hållet med en fruktig och fräsch smak med inslag av körsbär, hallon och lakrits.

Recept: Linnéa Seidel