Saftiga hamburgare med blue cheese-dressing, stekt rödlök och bacon.
Linnéa tipsar om hur man får riktigt saftiga hamburgare och serverar dem med krämig blue cheese-dressing, stekt rödlök och krispigt bacon. Se receptet här!
Läs mer »Linnéa delar med sig av sitt enkla recept på saftiga hamburgare fyllda med smak.
Hemligheten med att få till en bra hamburgare ligger i valet av kött. Självklart spelar kvalitén på köttet in men också vad för slags kött man väljer. Nu behöver ni inte rusa i väg och köpa köttkvarn och börja mala stora bitar högrev hemma, absolut inte. Jag gillar när det är enkelt och inte så komplicerat och tänker därför inte stå och mala min egen färs inför veckans fredagsmys.
Men, för att slippa de där torra, platta burgarna som inte ser mycket mer ut för världen än en misslyckad pannbiff, då finns det ett enkelt knep att ta till utan att behöva diska köttkvarnen hela fredagskvällen. Jag tog helt enkelt vanlig, hederlig blandfärs och tillsatte lite fläskfärs för att få upp fetthalten lite till. Och då börjar vi snacka saftiga hamburgare mina vänner. För som vanligt sitter det i fettet. Man kan också använda sig av lite bacon som man finhackar och blandar i färsen.
500 g blandfärs
100 g fläskfärs
2 msk dijonsenap
2 msk tomatpuré
ett par stänk worcestershiresås
salt, rökigt paprikapulver, svartpeppar
aubergine
cheddarost
surdegsbröd
bearnaisesås med chilismak
salladsblad
Blanda färsen med senap, tomatpuré, worcestershiresås, salt, paprikapulver och peppar. Låt allt vila i kylen i cirka 30 minuter.
Forma färsen till fyra hamburgare och stek först på hög värme tills du fått en fin yta på ena sidan.
Vänd och sänk värmen. Låt steka klart på medelvärme.
Se till att burgarna inte bränner fast genom att flytta runt dom något medan du steker dom. Lägg mot slutet på ett par tunna skivor cheddarost.
Skiva auberginen i tunna skivor. Häll lite olja i stekpannan och stek skivorna på medelvärme. Krydda gärna med salt, paprika och svartpeppar.
Skär brödet i skivor, stek det lite lätt i en torr stekpanna.
Lägg först ut en skiva bröd. Lägg på ett salladsblad, hamburgaren, en sked bearnaisesås, stekt aubergine och sist en till skiva bröd.
Låt fredagsmyset börja!
119,00 kr
Till dina saftiga hamburgare vill du ha ett medelfylligt vin som detta. Paul Jaboulet Parallèle 45 Rouge har en fruktig och kryddig doft med inslag av björnbär, svartpeppar, hallon, lakrits och lagerblad. Harmonisk smak med silkeslen tanninstruktur och lång angenäm eftersmak.
Recept: Linnéa Seidel
Linnéa tipsar om hur man får riktigt saftiga hamburgare och serverar dem med krämig blue cheese-dressing, stekt rödlök och krispigt bacon. Se receptet här!
Läs mer »Med spännande dressing och goda tillbehör blir hamburgaren festmat.
Läs mer »Tryffelburgare som både kan göras med riktig tryffel eller tryffelolja beroende på vad du har hemma. Receptet kommer från boken "Fredagskockens hamburgare och tacos" av Mattias Larsson.
Läs mer »Mattias Larsson, även känd som Fredagskocken är nu aktuell med en ny kokbok som fokuserar på burgare och tacos. Läs hela intervjun här och få tips på hur du lyckas med dessa populära rätter.
Läs mer »