Mandelpotatispuré med ragu av rökt sidfläsk, svamp och brynt smör.

Mandelpotatispuré med ragu av rökt sidfläsk, svamp och brynt smör, signerad potatisexperten Stefan Ekengren, ligger fint i munnen. Servera med en Aalborg Jule Akvavit och du är hemma.

Mandelpotatispuré med ragu av rökt sidfläsk, svamp och brynt smör
logo

4

Mandelpotatispuré med ragu av rökt sidfläsk, svamp och brynt smör.

Ingredienser

  • 400 g mandelpotatis

  • 1 dl vispgrädde

  • 1 dl standardmjölk

  • 100 g smör

  • ½ citron, skalet, rivet

  • Muskotnöt, nyriven

  • Salt

  • 200 g rökt sidfläsk, tärnat

  • 100 g Karl Johansvamp, tärnad

  • 1 bananschalottenlök, finhackad

  • 2 dl rödvinssås

  • 50 g smör

  • Krutonger

Gör så här

    1. Koka potatisen och pressa den direkt. Koka upp grädde, mjölk och smör, vispa ner i den pressade potatisen och smaka av med citronskal, muskot och salt.

    2. Bryn smöret. Stek sidfläsk, svamp och lök, gå i med rödvinssås och brynt smör och låt koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.

    3. Häll ut puré i tallrik och skeda över ragun. Toppa med krutonger och hackad persilja.

Aalborg Jule Akvavit

309,00 kr


Aalborg Jule Akvavit skapades som en hyllning till 1800-talets akvavit med en ren och rustik kumminsmak. Alkoholhalten ligger på 47,4 procent vilket var standard på den tiden. Den höga alkoholhalten passar till lite fetare rätter med sälta som rundar av smaken.

Recept: Stefan Ekengren