Krispig Janssons frestelse med kryddostkräm.
Friterad Janssons frestelse med kryddostkräm är klassikern i en ny tappning, signerad potatisexperten Stefan Ekengren. Det här vill vi gärna äta varje dag, gärna två gånger om dagen.
Läs mer »Mandelpotatispuré med ragu av rökt sidfläsk, svamp och brynt smör, signerad potatisexperten Stefan Ekengren, ligger fint i munnen. Servera med en Aalborg Jule Akvavit och du är hemma.
400 g mandelpotatis
1 dl vispgrädde
1 dl standardmjölk
100 g smör
½ citron, skalet, rivet
Muskotnöt, nyriven
Salt
200 g rökt sidfläsk, tärnat
100 g Karl Johansvamp, tärnad
1 bananschalottenlök, finhackad
2 dl rödvinssås
50 g smör
Krutonger
Koka potatisen och pressa den direkt. Koka upp grädde, mjölk och smör, vispa ner i den pressade potatisen och smaka av med citronskal, muskot och salt.
Bryn smöret. Stek sidfläsk, svamp och lök, gå i med rödvinssås och brynt smör och låt koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Häll ut puré i tallrik och skeda över ragun. Toppa med krutonger och hackad persilja.
309,00 kr
Aalborg Jule Akvavit skapades som en hyllning till 1800-talets akvavit med en ren och rustik kumminsmak. Alkoholhalten ligger på 47,4 procent vilket var standard på den tiden. Den höga alkoholhalten passar till lite fetare rätter med sälta som rundar av smaken.
Recept: Stefan Ekengren
Friterad Janssons frestelse med kryddostkräm är klassikern i en ny tappning, signerad potatisexperten Stefan Ekengren. Det här vill vi gärna äta varje dag, gärna två gånger om dagen.
Läs mer »Krispig hasselbackspotatis med löjrom och smetana är vår nya favorit. Den tackar vi potatisexperten Stefan Ekengren för. Perfekt att servera som plockmat när du får vännerna eller hela tjocka släkten på besök.
Läs mer »De här små godingarna - potatisterrin med matjessill och vitlök skapar fest i munnen. Passar bra att servera under såväl jul som midsommar, det vill säga hela året runt. Bakom dessa står ingen mindre än potatisexperten Stefan Ekengren
Läs mer »