Mandelpotatispuré med ragu av rökt sidfläsk, svamp och brynt smör.

Mandelpotatispuré med ragu av rökt sidfläsk, svamp och brynt smör, signerad potatisexperten Stefan Ekengren, ligger fint i munnen. Servera med en Aalborg Jule Akvavit och du är hemma.

Mandelpotatispuré med ragu av rökt sidfläsk, svamp och brynt smör
logo

4

Mandelpotatispuré med ragu av rökt sidfläsk, svamp och brynt smör.

Ingredienser

  • 400 g mandelpotatis

  • 1 dl vispgrädde

  • 1 dl standardmjölk

  • 100 g smör

  • ½ citron, skalet, rivet

  • Muskotnöt, nyriven

  • Salt

  • 200 g rökt sidfläsk, tärnat

  • 100 g Karl Johansvamp, tärnad

  • 1 bananschalottenlök, finhackad

  • 2 dl rödvinssås

  • 50 g smör

  • Krutonger

Gör så här

    1. Koka potatisen och pressa den direkt. Koka upp grädde, mjölk och smör, vispa ner i den pressade potatisen och smaka av med citronskal, muskot och salt.

    2. Bryn smöret. Stek sidfläsk, svamp och lök, gå i med rödvinssås och brynt smör och låt koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.

    3. Häll ut puré i tallrik och skeda över ragun. Toppa med krutonger och hackad persilja.

Recept: Stefan Ekengren