Mango- och räksallad.

En underbar mango- och räksallad som passar både som förrätt och smårätt. Serveras med fördel till ett glas högklassig riesling från Robert Weil.

mango och räksallad
Robert Weil Kiedrich Turmberg Riesling Trocken

Robert Weil Kiedrich Turmberg Riesling Trocken

Tyskland

Systembolaget nr:

5249601

349,00 kr


logo

4

logo

0 h 40 min

Folks o folks dryckesexpert Mats Claësson har arbetat med ädla drycker i hela sitt yrkesverksamma liv. Efter nästan 40 års erfarenhet där drycken och maten alltid funnits i centrum är han idag en av Sveriges mest erfarna utbildare inom konsten att kombinera mat och vin.

Nu har Mats, som faktiskt började sin bana som kock, skräddarsytt en fräsch och läcker förrätt till Robert Weil vinet Robert Weil Kiedricher Riesling Trocken 2017. Anrättningen, som skulle kunna kallas en ceviche, blir med sin sötma, syra och fina hetta från den wasabirostade sesamfröna en dröm tillsammans med det högklassiga rieslingvinet.

Mango- och räksallad:

Ingredienser

 • 2 mogna mango

 • 600 gram färska räkor

 • 2 msk pressad citron

 • 2 msk av Robert Weil vinet

 • rivet citronskal från ½ citron

 • drygt 2 msk wasabirostade sesamfrön

 • 4 stycken tunnbrödschips

Gör så här

  1. Skala räkorna och spar gärna skalen för att göra räkfond till senare middagar.

  2. Skala mangon och skiva i kuber.

  3. Blanda räkor, mango, pressad citron, vinet och det rivna citronskalet i en skål och låt det få mogna en stund. Rör lite grann i skålen några gånger under tiden. Vid servering tillsätt de wasabirostade sesamfröna.

  4. Smaka av tillsammans med vinet för att få en optimal balans. Vid behov tillsätt salt eller mer pressad citron och kanske även lite peppar.

  5. Servera i en skål eller tallrik och med ett tunnbrödschips till varje person.

Vintips till mango- och räksalladen:

Robert Weil Kiedrich Turmberg Riesling Trocken

349,00 kr


Druvorna är utvalda från Robert Weils olika vingårdar i Kiedrich. Smaken är torr och frisk med fin balans och intensitet. I den nyanserade eftersmaken hittar man både nektarin, melon, citrus, mineral och en liten spets av citruszest.

Recept: Mats Claësson