Ägghalvor med krämig sillsallad.
Ta det bästa från två världar och kombinera dem! Blir det sillsallad över? Ställ fram den på bordet i en fin burk och servera med lite gott knäckebröd till
Läs mer »Marinerad lammytterfilé med ugnsrostade rotfrukter och gräddsås passar utmärkt till påskbordets alla läckerheter.
Låt lammfiléerna ligga i marinad länge, gärna över natten. Det ger en otroligt god smak till köttet. Till de ugnsrostade rotsakerna använde jag bland annat lila sötpotatis vilket ger en himla härlig färg. Om du inte hittar det gåt det precis lika bra med vanlig sötpotatis. Det här en utmärkt rätt att servera på påskbordet!
3/4 dl rött vin
1/2 dl olja
1/2 dl tamarisoja
2 vitlöksklyftor
4 lagerblad
Färsk rosmarin
Ca 650 g lammytterfilé
Blanda rött vin, olja och soja. Skala och krossa vitlöken. Lägg i den tillsammans med lagerblad och några små kvistar färsk rosmarin. Rör om väl.
Lägg i lammfiléerna i marinaden och låt stå svalt, gärna över natten. Ta fram köttet cirka en timme innan det ska tillagas.
Bryn sedan köttet snabbt runt om, lägg köttet i en ugnsfast form. Stick i en köttermometer i köttet och låt det gå klart i ugnen. Värm ugnen till 100°C och tillaga köttet tills det uppnått en innertemperatur av 55-58 °C.
Täck formen med folie och låt köttet vila minst 15 minuter.
800 g lila sötpotatis
200 g palsternacka
2 röda lökar
600 g morötter
1 knippe sparris
Olja
Salt
Skala och dela rotfrukterna i stavar. Skala och skär ner löken i bitar. Lägg allt i en ugnsfast form.
Ringla över lite olja och salta lätt. Ugnsbaka i 225°C i cirka 30 minuter. Rör om efter halva tiden.
Knäck bort den yttersta, lite träiga biten på sparrisen. Dela den sedan i mindre bitar.
Ta ut formen med rotsaker och blada i sparrisen. Ugnsbaka i cirka 15 minuter. Smaka av med lite mer salt.
2 dl sky från köttet
2 msk vetemjöl
2 dl grädde
Svartpeppar
Sila skyn du får från köttet som legat och vilat under folie. Får du inte tillräckligt med sky, tillsätt lite vatten och eventuellt lite köttfond för extra smak.
Koka upp den silade skyn, blanda ut mjölet i cirka 1 dl av grädden. Tillsätt det under konstant vispning.
Häll sedan i resterande grädde och smaka av med lite svartpeppar. Låt koka ett par minuter så att såsen tjocknar.
155,00 kr
171,00 kr
Ett fruktigt vin med mogna tanniner, bra balans och smakintensitet som passar alldeles perfekt till grillat kött.
Recept: Linnéa Seidel
Ta det bästa från två världar och kombinera dem! Blir det sillsallad över? Ställ fram den på bordet i en fin burk och servera med lite gott knäckebröd till
Läs mer »En sallad med lax och små fina vaktelägg pryder sin plats på påskbordet.
Läs mer »En otroligt god kolapaj med vispad hallonpannacotta till. Dessutom har jag smaksatt själva pajfyllningen med en skvätt Jack Daniel´s Tennessee Honey!
Läs mer »