Marinerad rostbiff – perfekt på midsommarbuffén.

Det här receptet är en riktig storfavorit. Marinaden kan man antingen lägga direkt på köttet en stund innan det serveras. Eller så kan man låta köttet ligga och dra i marinaden över natten, det blir också himla gott.

Marinerad rostbiff till midsommar
Ruffino Chianti Organic, 750ml

Ruffino Chianti Organic, 750ml

Italien

Systembolaget nr:

2310

109,00 kr


logo

0 h 10 min

Det här receptet är en riktig storfavorit. Marinaden kan man antingen lägga direkt på köttet en stund innan det serveras. Eller så kan man låta köttet ligga och dra i marinaden över natten, det blir också himla gott. Receptet är enkelt att dubblera om man blir många! Gör antingen rostbiffen själv eller köp färdig i butik.

Marinerad rostbiff

Ingredienser

  • 2 röda lökar

  • 2 vitlöksklyfttor

  • 10 marinerade soltorkade tomater

  • 1 kruka basilika

  • 1 dl balsamvinäger

  • 1 dl olivolja

  • salt, peppar

  • 900 g rostbiff, skuren i tunna skivor

Gör så här

    1. Skala lök och vitlök och hacka dem fint.

    2. Finhacka de soltorkade tomaterna och basilikan.

    3. Blanda allt med olja och balsamvinäger.

    4. Lägg antingen skivorna av rostbiff i marinaden över natten. Eller lägg upp rostbiffen på ett fat och häll över marinaden. Låt stå och dra cirka en timme innan servering.

Ruffino Chianti Organic, 750ml

109,00 kr


Till midsommarbuffén kan du välja att servera ett lätt rött vin eller ett fylligare vitt vin. På den röda sidan föreslår vi en italiensk klassiker, Ruffino Chianti, med en fruktig och fräsch smak med inslag av körsbär, hallon och lakrits.

Recept: Linnéa Seidel