Ljummen laxsallad med sesam- och rödlöksvinägrett.
En somrig och lättsam rätt på midsommarbordet är denna ljumma laxsallad tillsammans med dess goda rödlöksvinegrette.
Läs mer »Linnéas marinerade jordgubbar och körsbär är ett måste till midsommar. Den himmelska fläderkrämen är verkligen pricken över i!
Linnéas marinerade jordgubbar och körsbär är ett måste till midsommar. Den himmelska fläderkrämen är verkligen pricken över i!
250 g jordgubbar
250 g körsbär
1 lime
3 msk honung
Skiva jordgubbarna tunt.
Kärna ur körsbären och skär dem i bitar.
Blanda jordgubbar och körsbär i en skål.
Pressa över lime och ringla över honung.
Låt stå minst 30 minuter.
4 äggulor
4 dl grädde
2 msk strösocker
1 dl koncentrerad flädersaft
1 msk potatismjöl
1/2 tsk vaniljpulver
Blanda äggulor, 2 dl grädde, socker, flädersaft, potatismjöl och vanilj i en kastrull.
Låt sjuda under konstant omrörning på medelvärme tills fläderkrämen tjocknat. Låt svalna helt.
Vispa sedan resterande mängd grädde tjock.
Blanda i den vispade grädden i fläderkrämen.
maränger
färska bär
citronmeliss
Varva marinerade bär med fläderkrämen i fina glas.
Toppa med minimaränger, färska bär och citronmeliss.
79,00 kr
Till dessa marinerade jordgubbar och körsbär med fläderkräm rekommenderar vi något sötare i glaset. Platino Pink Moscato har en blommig doft med inslag av röda bär, litchi och örter.
Recept: Linnéa Seidel
En somrig och lättsam rätt på midsommarbordet är denna ljumma laxsallad tillsammans med dess goda rödlöksvinegrette.
Läs mer »Det här är en ny variant på klassikern sill och potatis. Friterad färskpotatis möter fräsch och läcker citrussill!
Läs mer »En rätt som får det att vattnas i munnen på den mest kräsmagade gästen runt midsommarbordet.
Läs mer »Fläder, rabarber och citrus är tre smaker som hör sommaren till. Här listar vi 15 goda drinkar som alla passar bra på sommarfesten eller trädgårdshänget.
Läs mer »