Marinerade jordgubbar och körsbär med fläderkräm.

Linnéas marinerade jordgubbar och körsbär är ett måste till midsommar. Den himmelska fläderkrämen är verkligen pricken över i!

Marinerade jordgubbar och körsbär med fläderkräm
Platino Pink Moscato

Platino Pink Moscato

Spanien

Systembolaget nr:

77072

79,00 kr


logo

0 h 40 min

Linnéas marinerade jordgubbar och körsbär är ett måste till midsommar. Den himmelska fläderkrämen är verkligen pricken över i!

Marinerade jordgubbar och körsbär

Ingredienser

  • 250 g jordgubbar

  • 250 g körsbär

  • 1 lime

  • 3 msk honung

Gör så här

    1. Skiva jordgubbarna tunt.

    2. Kärna ur körsbären och skär dem i bitar.

    3. Blanda jordgubbar och körsbär i en skål.

    4. Pressa över lime och ringla över honung.

    5. Låt stå minst 30 minuter.

Fläderkräm

Ingredienser

  • 4 äggulor

  • 4 dl grädde

  • 2 msk strösocker

  • 1 dl koncentrerad flädersaft

  • 1 msk potatismjöl

  • 1/2 tsk vaniljpulver

Gör så här

    1. Blanda äggulor, 2 dl grädde, socker, flädersaft, potatismjöl och vanilj i en kastrull.

    2. Låt sjuda under konstant omrörning på medelvärme tills fläderkrämen tjocknat. Låt svalna helt.

    3. Vispa sedan resterande mängd grädde tjock.

    4. Blanda i den vispade grädden i fläderkrämen.

Till servering

Ingredienser

  • maränger

  • färska bär

  • citronmeliss

Gör så här

    1. Varva marinerade bär med fläderkrämen i fina glas.

    2. Toppa med minimaränger, färska bär och citronmeliss.

Platino Pink Moscato

79,00 kr


Till dessa marinerade jordgubbar och körsbär med fläderkräm rekommenderar vi något sötare i glaset. Platino Pink Moscato har en blommig doft med inslag av röda bär, litchi och örter.

Recept: Linnéa Seidel