Xavier Vignon Muscat Beaumes de Venise

Årgång:

2021

Xavier Vignon Muscat Beaumes de Venise

Frankrike


119,00 kr

Systembolaget nr:

837702

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Xavier Vignon Muscat Beaumes de Venise har en fruktig och intensiv doft där man finner både aprikos, fläder, rosenvatten, russin och en fläkt av mandelmassa. Smaken är söt och fruktig med fina inslag av aprikos, ananas, litchie, fläder, rosenvatten, och russin. Vinet är gjort på 100% muscat blanc à petits grains.

Produktion

Vinet jäser under mycket låg temperatur och jäsning avbryts vid önskad restsötma genom att man tillsätter vinsprit. Vinet är gjort på 100% muscat blanc à petits grains.

Passar till

Att avnjuta tillsammans med fruktdesserter och glass, samt mögelostar. Varför inte servera grönpepparflamberade jordgubbar med vaniljglass.

Label: OstDesserter

Kul att veta

Beaumes de Venise ligger strax nordost om staden Avignon i södra Rhône. Man är mest känt för sina muscatviner på druvan Muscat Blanc à Petits Grains men tillverkar numer även röda viner under namnet Beaumes de Venise. Xavier Vignon har en mycket bred erfarenhet och kunskapsbredd då han arbetat under 34 skördar både på södra och norra halvklotet som konsulterande vinmakare. Han har arbetat mycket i Champagne och har bland annat haft flera hundra uppdrag södra Rhônedalen. Sen 2016 är han helt fokuserad på sina egna viner och vineriet som idag producerar kring en miljoner flaskor per år är beläget i Chateauneuf du Pape. Xavier vins äger 30 hektar i södra Rhônedalen och köper även vin och druvor från utvalda odlare i området. Xavier Vignons filosofi är att vinerna alltid skall spegla ursprunget, samtidigt som de ska en tydlig prägel av hans stil och personlighet. Man köper endast vin och druvor som kommer från gamla eller mycket gamla stockar. Detta ger en mycket bra intensitet och smaklängd till vinerna. Man lägger mycket stor kraft i konsten att blanda vin från de olika lägena och få ett bättre slutresultat än summan av de olika komponenterna. Ett hantverk som Xavier behärskar mästerligt. Detta ger en fin nyansrikedom och komplexitet till vinerna.

Produkttyp

Dessertvin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

15 %

Systembolaget nr

837702

Volym

375 ml

Varumärke

Xavier

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Sockerhalt

120 g/liter

Lagring

Kan utan problem sparas ett par år om man så önskar


rabarberpaj

Rabarberpaj.


Här får du ett oerhört gott och enkelt recept på rabarberpaj som funkar alldeles utmärkt på egen hand eller tillsammans med vaniljglass. 

Läs mer »