Mazarintårta med vinbär och hallon.
Bjud gästerna på en oförglömlig tårta med mascarponekräm. Perfekt avslut på en kräftafton.
0 h 20 min
Ta till vara på sensommarens bär i den här härliga mazarintårtan med mascarponekräm. Själva kakan kan du förbereda dagen innan och förvara i kylen. Gör sedan mascarponekrämen och dekorera med bär precis innan servering.
Mazarintårta med sensommarbär
Ingredienser
400 g mandelmassa
175 g mjukt smör
4 ägg
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl vetemjöl
100 g mandelspån + smör till formen
3 dl vispgrädde
250 g mascarpone
2 msk florsocker
saft och skal från 1/2 citron
vinbär, hallon eller andra bär
Gör så här
Riv mandelmassan.
Blanda det mjuka smöret med mandelmassan krämigt. Tillsätt äggen, ett i taget.
Tillsätt vaniljsockret och vetemjölet. Rör till en slät smet med hjälp va en slickepott.
Smörj en form med löstagbar kant och bröa med mandelspån. Fyll formen med smeten och grädda i 200 °C i cirka 25 minuter. Låt svalna helt.
Vispa grädden mjuk, tillsätt mascarponen och rör till en slät smet. Ha i florsocker, saft och skal från citronen.
Bred mascarponekrämen över kakan och toppa med sensommarens bär. Servera direkt.
Nederburg Noble Late Harvest
109,00 kr
Och vad passar inte bättre till denna dessert än ett ädelrötat dessertvin?
Noble Late Harvest från Nederburg har en kryddig, fruktig doft av mango, nektar, honung och apelsinmarmelad. Söt smak av tropiska och torkade frukter, honung och nötter. Syra och sötma i perfekt balans. Elegant och lång eftersmak.
Baka eget bröd som rostas och serveras med färskoströra.
Linnéa ger sitt bästa recept på rostbröd och tillhörande färskoströra. Ett måste på kräftskivan.
Läs mer »