Mazarintårta med vinbär och hallon.

Bjud gästerna på en oförglömlig tårta med mascarponekräm. Perfekt avslut på en kräftafton.

Mazarintårta med sensommarbär
Nederburg Noble Late Harvest

Nederburg Noble Late Harvest

Sydafrika

Systembolaget nr:

2741

130,00 kr


logo

0 h 20 min

Ta till vara på sensommarens bär i den här härliga mazarintårtan med mascarponekräm. Själva kakan kan du förbereda dagen innan och förvara i kylen. Gör sedan mascarponekrämen och dekorera med bär precis innan servering.

Mazarintårta med sensommarbär

Ingredienser

  • 400 g mandelmassa

  • 175 g mjukt smör

  • 4 ägg

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 3/4 dl vetemjöl

  • 100 g mandelspån + smör till formen

  • 3 dl vispgrädde

  • 250 g mascarpone

  • 2 msk florsocker

  • saft och skal från 1/2 citron

  • vinbär, hallon eller andra bär

Gör så här

    1. Riv mandelmassan.

    2. Blanda det mjuka smöret med mandelmassan krämigt. Tillsätt äggen, ett i taget.

    3. Tillsätt vaniljsockret och vetemjölet. Rör till en slät smet med hjälp va en slickepott.

    4. Smörj en form med löstagbar kant och bröa med mandelspån. Fyll formen med smeten och grädda i 200 °C i cirka 25 minuter. Låt svalna helt.

    5. Vispa grädden mjuk, tillsätt mascarponen och rör till en slät smet. Ha i florsocker, saft och skal från citronen.

    6. Bred mascarponekrämen över kakan och toppa med sensommarens bär. Servera direkt.

Nederburg Noble Late Harvest

130,00 kr


Och vad passar inte bättre till denna dessert än ett ädelrötat dessertvin?

Noble Late Harvest från Nederburg har en kryddig, fruktig doft av mango, nektar, honung och apelsinmarmelad. Söt smak av tropiska och torkade frukter, honung och nötter. Syra och sötma i perfekt balans. Elegant och lång eftersmak.

Recept: Linnéa Seidel

Nederburg herrgård

Nederburg


Det prisbelönta varumärket Nederburg har utmärkt sig under snart 250 år. De är speciellt kända för sina ypperliga cabernet sauvignon-viner som man kan säga är deras "signaturdruva".

Läs mer »