Melanzane di parmigiana.

Denna enkla, vegetariska auberginegratäng är en vanlig rätt runt Medelhavet.

Melanzane di parmigana.
Ruby Pinot Noir Laila Bagge

Ruby Pinot Noir Laila Bagge

Italien

Systembolaget nr:

75030

95,00 kr


logo

4

logo

0 h 30 min

Melanzane di Parmigiana:

Ingredienser

  • 2 stora auberginer

  • 1 burk passerade tomater

  • 2 st mozzarella

  • 1 kruka basilika

  • 2 vitlöksklyftor

  • 4 msk olivolja

  • salt och peppar

  • parmesanost

Gör så här

    1. Sätt ungen på 200 grader.

    2. Skär auberginerna i 1 cm tjocka skivor, salta och lägg under press. Försök få bort så mycket vatten som möjligt annars kan det smaka lite bittert.

    3. Torka auberginerna torra och stek i olivolja tills de fått fin färg.

    4. Skala och krossa vitlöken. Stek på medelvärme i olivolja, lägg i hälften av basilikan och stek tills vitlöken fått fin färg.

    5. Häll i de passerade tomaterna, salta och peppra koka i 10 min. Plocka upp basilikan och vitlöken och sätt åt sidan.

    6. Skiva mozzarellan och varva auberginerna och mozzarellan i en ugnsfast form, häll på tomatsåsen och toppa med parmesan.

    7. Baka i ugnen 20 min. Toppa med färsk basilika.

Vintips till gratängen:

Ruby Pinot Noir Laila Bagge

95,00 kr


I Systembolagets beställningssortiment finns nu Ruby Pinot Noir, med toner av vinbär och körsbär, en lång eftersmak med en fläkt av kryddor. Garanterat låg histaminhalt.