Auberginegratäng med ost.
Gratäng som är full av underbara smaker som får en att må bra. Härlig comfort food som passar utmärkt mitt i veckan eller som en bjudrätt.
Läs mer »Denna enkla, vegetariska auberginegratäng är en vanlig rätt runt Medelhavet.
2 stora auberginer
1 burk passerade tomater
2 st mozzarella
1 kruka basilika
2 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
salt och peppar
parmesanost
Sätt ungen på 200 grader.
Skär auberginerna i 1 cm tjocka skivor, salta och lägg under press. Försök få bort så mycket vatten som möjligt annars kan det smaka lite bittert.
Torka auberginerna torra och stek i olivolja tills de fått fin färg.
Skala och krossa vitlöken. Stek på medelvärme i olivolja, lägg i hälften av basilikan och stek tills vitlöken fått fin färg.
Häll i de passerade tomaterna, salta och peppra koka i 10 min. Plocka upp basilikan och vitlöken och sätt åt sidan.
Skiva mozzarellan och varva auberginerna och mozzarellan i en ugnsfast form, häll på tomatsåsen och toppa med parmesan.
Baka i ugnen 20 min. Toppa med färsk basilika.
95,00 kr
I Systembolagets beställningssortiment finns nu Ruby Pinot Noir, med toner av vinbär och körsbär, en lång eftersmak med en fläkt av kryddor. Garanterat låg histaminhalt.
Gratäng som är full av underbara smaker som får en att må bra. Härlig comfort food som passar utmärkt mitt i veckan eller som en bjudrätt.
Läs mer »Dippsåser och röror är bland det bästa som finnt tycker vi! Här är en läcker och lättlagad dipp med aubergine och smak av miso.
Läs mer »Linnéa bjuder på en härligt krämig pasta med tärnad aubergine, karamelliserad lök och entrecôte som passar riktigt bra till ett mulligt rött vin.
Läs mer »Recept på Linnéas marockanska aubergine- och kikärtsgryta fylld med kryddor och smak.
Läs mer »