Klimatsmart syrah från hjärtat av Argentina.
Lagom till den mörkaste vintern kommer ett nytt rödvin från soliga Argentina för att värma frusna själar. Espacio Syrah säljs i klimatsmart PET-flaska dessutom, vilket ligger helt rätt i tiden.
Läs mer »En klassisk argentinsk fläskschnitzel består av panerat fläskkött, prosciutto, tomatsås och mozzarella- helt gudomligt gott med andra ord!
Traditionellt serveras den argentinska rätten Milanesa à la Napolitana med strips. Men jag tycker ugnsrostad potatis är så mycket godare. Det är såklart en smaksak hur du väljer att göra.
/Linnéa
4 st fläskschnitzlar
1 dl mjöl
1 tsk torkad persilja
1 tsk torkad oregano
2 ägg
2 dl pankoströbröd
olja att steka i
8 skivor prosciutto
1,5 dl passerade tomater
225 g mozzarella
900 g potatis
olivolja
flingsalt
1 dl riven parmesanost
färsk persilja
citron
Klappa köttet helt torrt. Ha upp mjöl, persilja och oregano i en skål, vispa upp äggen i en annan och ha sist upp ströbrödet i en tredje.
Doppa köttskivorna först i mjöl, sedan ägg och sist i ströbröd. Lägg kallt i 2-3 timmar.
Ha upp riktigt med olja i en stekpanna och stek köttet i ca 5 minuter per sida tills de blir gyllene. Låt rinna av på ett hushållspapper.
Klä en ugnsfast form med bakplåtspapper och placera ut schnitzlarna. Lägg två skivor prosciutto på varje schnitzel. Bred ut ett lager tomatsås över. Skiva mozzarellan fint och toppa med den.
Sätt ugnen på grilläge och ställ in schnitzlarna tills osten börjar få lite färg och smälta.
Dela potatisarna och lägg ut med skalsidan ner i en ugnsfast form. Ringla över olja och parmesan.
Ugnsrosta i 175°C i cirka 40 minuter eller tills potatisen är helt mjuk. Salta och strö över färsk persilja och lite pressad citron.
79,00 kr
Vad passar bättre till en argentinsk schnitzel än ett gott, argentinskt vin? Espacio Syrah har en inbjudande och fruktig doft. Smaken är fruktig med trevliga toner av svarta vinbär, blåbär, plommon, kryddor, viol, örter och vanilj.
Recept: Linnéa Seidel
Lagom till den mörkaste vintern kommer ett nytt rödvin från soliga Argentina för att värma frusna själar. Espacio Syrah säljs i klimatsmart PET-flaska dessutom, vilket ligger helt rätt i tiden.
Läs mer »Här lyfter vi fram röda viner som fått extra fina betyg i pressen av vinrecensenter.
Läs mer »Asado är ett sätt att grilla kött och sydamerikanernas favoritmat. Matambre är en grönsaksfylld rulle av flankstek som du får receptet på här!
Läs mer »När du går förbi Frankrike-hyllan på Systembolaget så kan du ibland se flaskor med druvan ”Syrah” på etiketterna. Vandrar du vidare mot Australien så är det vanligt att etiketterna pryds med ”Shiraz”. Visste du att det är samma druva? Här berättar vi mer.
Läs mer »