Milanesa à la Napolitana - argentinsk fläskschnitzel.

En klassisk argentinsk fläskschnitzel består av panerat fläskkött, prosciutto, tomatsås och mozzarella- helt gudomligt gott med andra ord!

Milanesa à la Napolitana - argentinsk fläskschnitzel.
Espacio Syrah

Espacio Syrah

Argentina

Systembolaget nr:

272201

80,00 kr


logo

4

logo

1 h 0 min

Traditionellt serveras den argentinska rätten Milanesa à la Napolitana med strips. Men jag tycker ugnsrostad potatis är så mycket godare. Det är såklart en smaksak hur du väljer att göra.

/Linnéa

Milanesa a la Napolitana - argentinsk fläskschnitzel:

Ingredienser

  • 4 st fläskschnitzlar

  • 1 dl mjöl

  • 1 tsk torkad persilja

  • 1 tsk torkad oregano

  • 2 ägg

  • 2 dl pankoströbröd

  • olja att steka i

  • 8 skivor prosciutto

  • 1,5 dl passerade tomater

  • 225 g mozzarella

  • 900 g potatis

  • olivolja

  • flingsalt

  • 1 dl riven parmesanost

  • färsk persilja

  • citron

Gör så här

    1. Klappa köttet helt torrt. Ha upp mjöl, persilja och oregano i en skål, vispa upp äggen i en annan och ha sist upp ströbrödet i en tredje.

    2. Doppa köttskivorna först i mjöl, sedan ägg och sist i ströbröd. Lägg kallt i 2-3 timmar.

    3. Ha upp riktigt med olja i en stekpanna och stek köttet i ca 5 minuter per sida tills de blir gyllene. Låt rinna av på ett hushållspapper.

    4. Klä en ugnsfast form med bakplåtspapper och placera ut schnitzlarna. Lägg två skivor prosciutto på varje schnitzel. Bred ut ett lager tomatsås över. Skiva mozzarellan fint och toppa med den.

    5. Sätt ugnen på grilläge och ställ in schnitzlarna tills osten börjar få lite färg och smälta.

    6. Dela potatisarna och lägg ut med skalsidan ner i en ugnsfast form. Ringla över olja och parmesan.

    7. Ugnsrosta i 175°C i cirka 40 minuter eller tills potatisen är helt mjuk. Salta och strö över färsk persilja och lite pressad citron.

Vintips till schnitzeln:

Espacio Syrah

80,00 kr


Vad passar bättre till en argentinsk schnitzel än ett gott, argentinskt vin? Espacio Syrah har en inbjudande och fruktig doft. Smaken är fruktig med trevliga toner av svarta vinbär, blåbär, plommon, kryddor, viol, örter och vanilj.

Recept: Linnéa Seidel

Syrah, vindruvor på vingård.

Shiraz och Syrah – samma populära druva.


När du går förbi Frankrike-hyllan på Systembolaget så kan du ibland se flaskor med druvan ”Syrah” på etiketterna. Vandrar du vidare mot Australien så är det vanligt att etiketterna pryds med ”Shiraz”. Visste du att det är samma druva? Här berättar vi mer.

Läs mer »