Mjuk pepparkaka med frosting.

En tjusig och god mjuk pepparkaka som får extra piff av frosting och lingon. Servera på adventsfikat tillsammans med Blossa Hantverksglögg med smak av apelsin och pomerans.

mjuk pepparkaka med lingon och frosting
mjuk pepparkaka med lingon och frosting

Mjuk pepparkaka är en storfavorit och i den här varianten, framtagen av köket.se, får den ett extra lyft av en vacker frosting. Ett gott och juligt bakverk som dessutom är enkel att baka.

Mjuk pepparkaka

Ingredienser

  • 100 g smör

  • 2 ägg

  • 2 dl strösocker

  • 1,5 dl gräddfil

  • 1,5 tsk malen ingefära

  • 1,5 tsk malen nejlika

  • 2 tsk malen kanel

  • 3 dl vetemjöl

  • 2 tsk bakpulver

Gör så här

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form. Smält smöret och låt det svalna något.

    2. Vispa ägg och socker pösigt.

    3. Tillsätt gräddfil, smält smör och kryddor och till sist mjöl och bakpulver.

    4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Låt kakan svalna.

Frosting:

Ingredienser

  • 300 g färskost

  • 1,5 dl florsocker

  • 25 g smör, rumsvarmt

  • skalet av en halv citron

  • 2 msk citronsaft

  • lingon till dekoration

Gör så här

    1. Vispa ihop smör och florsocker. Tillsätt färskost, citronskal och citronsaft och vispa till en slät kräm.

    2. Bred frostingen över kakan och dekorera med lingon vid servering.

Glöggtips till mjuk pepparkaka:

Blossa Hantverksglögg Apelsin Pomerans

Blossa Hantverksglögg Apelsin Pomerans

36,00 kr


Blossa Hantverksglögg Apelsin Pomerans har en tydlig karaktär av färska apelsiner i fin balans med Blossas klassiska glöggkryddor. Smaken är komplex med ett fint avslut av den lite bittra pomeransen. Passar utmärkt till den muka pepparkakan.