Pizza Bianca med rostad palsternacka och piemontesisk ost.
Sandra Mastio har tagit ett ljuvligt recept på vit pizza med rostad palsternacka, endiver och piemontesisk ost som passar utmärkt till ett glas barbera.
Läs mer »En underbar mozzarellasallad som får extra mycket piff av fänkål, hallon, rostade bondbönor och en god lakritsvinägrett. Avnjuts allra bäst till ett glas barbera.
Kocken Sandra Mastio vann Sveriges mästerkock 2015 och har tagit fram en underbart god mozzarellasallad som passar som handen i handsken till Luigi di Grassos barbera.
3 msk olivolja, extra virgin, gärna blommig och fruktig
1 msk balsamvinäger
1 msk vatten
½ tsk ljust lakritspulver
½ tsk salt
½ tsk nymalen svartpeppar
Börja med att röra ihop alla ingredienser till vinägretten med en gaffel, till en jämn och krämig dressing.
stjälkarna från örterna och fänkålen
1 dl rapsolja
½ tsk salt
Mixa örtstjälkar, rapsolja och salt. Här använder vi rapsolja eftersom du aldrig under några omständigheter får mixa olivolja. Den blir besk och hemsk då!
1 färsk buffelmozzarella
1 knippe röd mangold
1 paket hallon
1 fänkål
1 näve rostade bondbönor
färska örter som basilika och krasse
Skär fänkålen i tunna, tunna skivor och lägg ett lager i botten på en tallrik. Lägg även ner en rejäl näve mangold. Ringla över lite örtolja
Temperera gärna mozzarellan till rumstemperatur, den smakar mest och bäst då. Bryt mozzarellan i mindre bitar och lägg den på mangolden. Skeda över örtolja och någon sked av vinägretten.
Strössla över de rostade bondbönorna för härligt krisp, toppa med färska syrliga hallon och avsluta med lite mer av dressingen, lite salt, peppar och massor av färska örter.
Ät salladen med ett gott bröd som du kan låta suga upp alla de goda smakerna som hamnar i tallriken när resten är uppätet!
1 degboll enligt pizzadegsreceptet nedan
2 msk olivolja
1 msk färsk rosmarin
1 tsk salt
Ta en pizzadegsboll och tryck ut den med fingertopparna så den blir alldeles bucklig och ca 1 cm tjock.
Ringla över olivolja, strö på hackad rosmarin och salt
Grädda på het plåt i 250 gradig ugn i ca 10 min, tills krispigt och gyllene på ytan och seg i mitten.
119,00 kr
Para mozzarellasalladen med Luigi di Grasso Barbera som har en nyanserad doft med inslag av mörka körsbär, röda frukter, örtkryddor och en fläkt av lakrits. Smaken är medelfyllig och fruktig med inslag av mörka bär, röda körsbär, skogshallon och ett stråk muskotnöt.
Sandra Mastio har tagit ett ljuvligt recept på vit pizza med rostad palsternacka, endiver och piemontesisk ost som passar utmärkt till ett glas barbera.
Läs mer »Ett otroligt god och krämig risotto med karamelliserad lök, salsiccia, parmesan och färska örter. Servera tillsammans med ett glas nebbiolo från Luigi di Grasso.
Läs mer »Sandra Mastio bjuder på riktigt lyxig högrev med örtbakade druvor som serveras med ett gott rosmarinbröd och ett glas barolo från Luigi di Grasso.
Läs mer »Matentreprenören Sandra Mastio har skräddarsytt maträtter till vinserien Luigi di Grasso. Vi fick en pratstund om hennes superhjältekraft - att komponera mat.
Läs mer »