Linguine Vongole.
Här får du Sofia Woods bästa recept på linguine vongole som lätt gör att man drömmer sig bort till semester och salta bad. Ett riktigt drömmigt pastarecept!
Läs mer »Prova Linnéas utsökt goda skaldjurspasta. En mustig pastasås med tomat, vitlök, kräftor och musslor.
Tricket med den här skaldjurspastan är att låta pastasåsen koka så pass länge att det mesta av vätskan försvunnit. Kvar har du en riktigt smakrik tomatbas och tillsammans med kryddor och olika skaldjur får du en grym sås! Och till den serverar jag såklart kokt pasta. Jag använder gärna färsk, det blir allra godast.Vilka skaldjur man väljer till sin skaldjurspasta är lite upp till var och en. Men så här i kräfttider passar kräftstjärtar oerhört bra.
Blåmusslor är något jag älskar att ha i mat då det är så vackert med musselskalen. Det blir riktigt snyggt när man lägger upp skaldjurspastan på tallrikarna! Men det går också bra att använda sig av räkor, krabba eller andra sorters musslor. Ta det du gillar eller får tag på!
2 schalottenlökar
1 vitlök
1 litet fänkålshuvud
Olja att steka i
400 g krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 nypa socker
1 dl vitt vin
1/2 buljongtärning
400 g blandade skaldjur,
t.ex. kräftstjärtar och blåmusslor
1 knippe gräslök
salt och svartpeppar
4 port färsk pasta
Skala och finhacka lök och vitlök.
Ansa fänkålen och skär ner den i små bitar. Stek mjuka på medelvärme i lite olja.
Tillsätt sedan krossade tomater, tomatpuré, lite socker, vin och buljong. Låt allt reduceras till du har en tjock tomatbas.
Tillsätt blandade skaldjur och finhackad gräslök. Låt skaldjuren bli genomvarma. Smaka av med svartpeppar och eventuellt lite salt.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och rör ner den i den varma pastasåsen.
Toppa med lite färsk gräslök. Ringla gärna lite riktigt god olivolja över pastan. Servera skaldjurspastan direkt!
85,00 kr
Ett prisvärt vitt vin på klimatsmart tetra. Smaken har en fruktsötma som balanseras väl av vinets fräscha syra. I smaken finns toner av päron, tropisk frukt, blommor och citrus.
109,00 kr
Torrt, friskt och fruktigt vin med inslag av fat, kryddor, lime, päron och tropisk frukt. Fruktig, lätt aromatisk doft med inslag av päron, tropisk frukt och fat. Ackompanjerar lättare rätter som sallader eller fisk och kyckling. Även god till milda ostar.
Recept: Linnéa Seidel
Här får du Sofia Woods bästa recept på linguine vongole som lätt gör att man drömmer sig bort till semester och salta bad. Ett riktigt drömmigt pastarecept!
Läs mer »Moules Frites är en jättegod nordfransk/belgisk maträtt bestående av vinkokta musslor som serveras med pommes frites. Otroligt gott!
Läs mer »Makalöst god skaldjurspasta med blåmusslor och räkor. Servera i skålar och toppa med finhackad persilja och riven parmesan.
Läs mer »Sofia Wood delar med sig av ett av hennes mest populära recept - vodkapasta. Vodkapasta är både enkelt att tillaga och lämnar tallrikarna renskrapade.
Läs mer »