Orecchiette med broccoli och kikärtor.

En lättlagad pasta där jag tillagat pastasåsen av färska tomater, direkt i ugnen. Kanske skräms du av att det är 5 hela vitlökar i receptet? Men ingen fara,  när vitlöken bakas hel i ugnen bli smaken mild och nästan söt. Inte alls skarp.

Orecchiette med broccoli och kikärtor
logo

4

logo

0 h 40 min

Orecchiette med broccoli och kikärtor:

Ingredienser

  • 500 g babyplommontomater

  • 5 hela vitlöksklyftor

  • olja

  • salt

  • 200 g kikärtor

  • 2 tsk torkad oregano

  • 1 nypa chiliflakes

  • 250 g färsk broccoli

  • 4 port orecchiette

  • ca 1 dl finriven parmesan

Gör så här

    1. Ha upp tomater och vitlöksklyftor (med skalet på) i en ugnsfast form. Ringla över olja och salt. Ugnsbaka tomaterna i 225°C cirka 20 minuter eller tills tomaterna börja spricka och vitlöken mjuknat helt. Pilla bort skalet från vitlöken och mosa ihop vitlök med tomaterna. Tillsätt kikärtor, oregano och chiliflakes. Ugnsbaka sedan tomatsåsen i cirka 10 minuter till.

    2. Skär broccolin i bitar och koka den mjuk.

    3. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Blanda i den kokta pastan i den ugnsbakade tomatsåsen.

    4. Ha upp på tallrikar och toppa med broccoli och riven parmesan.

Vintips till Orecchiette med broccoli och kikärtor:

CHILL OUT Shiraz Cabernet Sauvignon Organic Fairtrade

89,00 kr


Till pastan rekommenderar vi ett glas Shiraz/Cabernet sauvignon från CHILL OUT. Vinet har en medelfyllig smak med angenämna toner av mörka frukter, blå plommon, kryddor, vanilj och charkuterier.