Crostini med chèvre och jordgubbar.
En smakrik inledning på midsommarmiddagen. Rosta egna crostini och toppa med en krämig oströra och sommarens solmogna jordgubbar. Servera med bubbel!
Läs mer »Att marinera en bit kyckling och sedan slänga på grillen är bland det godaste som finns. Servera med grillade grönsaker i säsong och en smakrik sås.
Ska grillen fram på midsommar? Gör som Linnéa och låt några kycklingfiléer ligga i en god marinad innan tillagningen, det gör dem extra saftiga och ger en extra smakknuff.
Till det räcker det finfint att grilla lite sommargrönsaker, som sparris, paprika och svamp, och servera med en god sås. Här har Linnéa gjort en Choronsås, som är en tomatiserad bearnaisesås.
1 citron
1 dl olivolja
1 msk honung
1 vitlöksklyfta
färsk persilja, dill och basilika
salt
800 g kycklingfilé
500 g champinjoner
1 paprika
250 g sparris
Pressa saften ur citronen, blanda med olja, honung, finhackad vitlök, örter och salt. Lägg i kycklingen och låt marinera, gärna över natten.
Grilla kycklingen, först på direkt värme tills den fått fin färg, för att sedan flytta över den till indirekt värme tills innertemperaturen når 65°C. Tag av och låt vila tills kycklingen kommit upp i ca 70°C.
Dela champinjoner och paprika i lagom stora bitar. Grilla paprika, champinjoner och sparris.
1 schalottenlök
2 st persiljestjälkar
4 st vitpepparkorn, krossade
3 msk rödvinsvinäger
4 msk vatten
2 äggulor
300 g smör
2 msk hackad dragon
salt
0,5 msk tomatpuré
Skala och finhacka löken.
Koka upp lök, persilja, vitpeppar, rödvinsvinäger och vatten i en kastrull utan lock. Låt koka tills du har ca 0,5 dl vätska kvar. Sila vätskan.
Ha upp i en ren, rostfri bunke. Tillsätt de båda äggulorna och placera bunken över ett vattenbad. Sjud under försiktig uppvispning tills det tjocknar.
Smält smöret och vispa i det, först droppvis och sedan i en fin stråle i äggkrämen (undvik att ha i den vita bottensatsen).
Blanda i dragon och tomatpuré. Smaka av med salt.
Servera den grillade kycklingen med de grillade grönsakerna och choronsåsen.
115,00 kr
Till denna smakrika rätt med kyckling och choronsås passar en mjukare rött vin utmärkt. Här domineras doft och smak av solmogna björnbär, mörkröda körsbär och en inbjudande kryddighet. Här återfinns även distinkta toner av saltlakrits tillsammans med inslag av svartpeppar.
179,00 kr
En elegant pinot noir passar också bra till denna grillade kyckling. Punt Road Pinot Noir är i glaset ett josigt och rödfruktigt vin med fin aromatik, frisk syra och inslag av skogshallon, salvia, färska örter och fat.
Recept: Linnéa Seidel
En smakrik inledning på midsommarmiddagen. Rosta egna crostini och toppa med en krämig oströra och sommarens solmogna jordgubbar. Servera med bubbel!
Läs mer »Ingen midsommar utan sill, och detta år lagar vi en klassiker: Brantevikssill. Sillen får härlig smak av lök, peppar, citron och dill. Till detta? Snaps såklart!
Läs mer »Lax i alla dess former är alltid ett välkommet inslag vid midsommarbordet. Här serveras den med en enkel färskpotatissallad och en frisk kall sås.
Läs mer »Avslutningsvis ber vi att få imponera med en ljuvlig cheesecake som fått smak av sommarens fläder och färska, marinerade jordgubbar.
Läs mer »