Krabbröra på smörbruschetta.
Ett gott tilltugg som passar utmärkt till ett glas bubbel, varför inte Pata Negra Cava?
Läs mer »Inget nyår utan oxfilé! Till det har jag valt att servera en gudomligt god sås med svartkål och parmesan.
Inget nyår utan oxfilé! Till det har jag valt att servera en gudomligt god sås med svartkål och parmesan. Istället för en klassisk potatisrätt har jag friterat finstrimlade morötter. Men det går såklart bra att fritera vilken slags rotfrukt som helst. Eller varför inte blanda olika sorter?
200 g svartkål
1/2 purjolök
3 dl grädde
1/2 buljongtärning
1 dl riven parmesan
Svartpeppar
600 g oxfilé
Smör att steka i
salt och svartpeppar
4 stora morötter
Olja att fritera i
Flingsalt
Skölj svartkålen och skär bort den grova stjälken i mitten av svartkålen.
Strimla svartkål och purjolök. Stek dem mjuka i en panna.
Tillsätt grädde och buljongtärning till den stekta svartkålen och purjolöken. Låt koka ett par minuter.
Precis innan servering; rör ner parmesan i såsen med svartkål och smaka av med svartpeppar.
Låt köttet ligga framme i rumstemperatur innan tillagning. Torka köttet helt torrt.
Krydda med salt och svartpeppar.
Hetta upp en stekpanna, lägg i smör och stek sedan köttet 2-3 minuter per sida. Låt det vila cirka 5 minuter innan servering.
Strimla morötterna fint i en mandolin eller liknande.
Fritera i rikligt med olja tills de fått en gyllene färg. Hur länge de behöver friteras beror på hur tjocka de görs.
Låt svalna något på ett hushållspapper och salta.
Servera oxfilé med nyfriterade morötter och den ljuvliga såsen med svartkål.
115,00 kr
Smak och doft domineras av solmogna björnbär, mörkröda körsbär och en inbjudande kryddighet. Här återfinns även distinkta toner av saltlakrits som väcker munnen till liv tillsammans med resoluta inslag av svartpeppar som bidrar till helhetsupplevelsen.
379,00 kr
405,00 kr
Bodega La Ermita Jumilla har en angenäm och nyanserad doft med inslag av svarta mullbär, fikon, katrinplommon, muskotnöt, vaniljkola och en fläkt av kryddnejlika och cigarrlåda. Smaken är rik och lång med fina toner av mörka bär, katrinplommon, fat och exotiska kryddor.
Recept: Linnéa Seidel
Ett gott tilltugg som passar utmärkt till ett glas bubbel, varför inte Pata Negra Cava?
Läs mer »En matig och lättlagad pumpasallad blir en fin förrätt tillsammans med ett glas Nederburg The Winemasters Organic Chenin Blanc.
Läs mer »Karamelliserade popcorn är verkligen pricken över i till denna utsökta chokladkräm med päronlikör.
Läs mer »Vill du blanda en drink av lite lyxigare slag? Då rekommenderar vi en drink som baseras på mousserande vin - som prosecco, cava eller champagne. Här hittar du 10 goda, bubblande drinkar.
Läs mer »