Panerad fisk – recept du kan göra i din airfryer.

Här är ett recept på panerad torsk som du kan tillaga i din airfryer hemma, en köksmaskin som hjälper dig laga mat snabbt, enkelt och med mindre fett.

Panerad torsk, recept för airfryer.

Foto: Philips

Gustave Lorentz Riesling Réserve, 750ml

Gustave Lorentz Riesling Réserve, 750ml

Frankrike

Systembolaget nr:

2225701

123,00 kr


logo

4

logo

0 h 45 min

Detta enkla recept ger läckra fiskfiléer en livlig smak genom en väldoftande garam masala lime-marinad. Täckta av en välsmakande panad blir de spröda inuti och gyllene, krispiga på utsidan utan mycket olja.

Serverar man dem tillsammans med kokt potatis med mynta, couscous- eller quinoasallad, ärtpuré eller grillade grönsaker och lite sås, t.ex. tartar, får man en komplett måltid. Till detta recept använde vi fyra, ca 2 centimeter tjocka torskfiléer på totalt ca 750 gram. Annan vitfisk som t.ex. kolja, havsabborre, tilapia, snapper går också bra att använda istället för torsk.

Tips: Finns inte garam masala till hands kan vilken annan krydda eller örtkombination som helst användas.

Panerad fisk i airfryer:

Ingredienser

 • 4 torskfiléer

 • 1 msk olja

 • 2 msk limejuice, nypressad

 • 1 msk tomatpuré

 • 1 msk garam masala

 • 60 g ströbröd

 • 1 tsk olja

Gör så här

  1. Torka torskfiléerna torra med en kökshandduk. Blanda olja, limesaft, tomatpuré och garam masala. Gnid in fiskfiléerna med blandningen på alla sidor. Låt marinera i ca 30 minuter.

  2. Täck de marinerade filéerna med ströbröd på båda sidor och spreja dem sedan med olja.

  3. Lägg två panerade fiskfiléer i korgen och de andra två på det dubbla lager-tillbehöret. Skjut in korgen i airfryern och starta apparaten med inställningarna 200°C, 12 min (inget programval krävs). Tillaga i omgångar om du saknar dubbla lager-tillbehöret eller har en mindre airfryer-modell.

  4. Ta ut torskfiléerna ur airfryern när de är klara och servera omedelbart med färsk lime vid sidan om.

Vintips till fisken:

Gustave Lorentz Riesling Réserve, 750ml

123,00 kr


Gustave Lorentz Riesling Réserve har en torr och frisk smak med inslag av melon, lätt kryddighet, nektarin och lime, bra koncentration och smaklängd. Perfekt som apéritif eller till fisk och skaldjur.

Recept: Philips