Fransk fiskgratäng.
En snabblagad och fantastiskt god fiskgratäng med panko som ströbröd. Brynt smör ger rätten en fin nötig ton. Servera med delikatesspotatis.
Läs mer »Här är ett recept på panerad torsk som du kan tillaga i din airfryer hemma, en köksmaskin som hjälper dig laga mat snabbt, enkelt och med mindre fett.
Foto: Philips
Detta enkla recept ger läckra fiskfiléer en livlig smak genom en väldoftande garam masala lime-marinad. Täckta av en välsmakande panad blir de spröda inuti och gyllene, krispiga på utsidan utan mycket olja.
Serverar man dem tillsammans med kokt potatis med mynta, couscous- eller quinoasallad, ärtpuré eller grillade grönsaker och lite sås, t.ex. tartar, får man en komplett måltid. Till detta recept använde vi fyra, ca 2 centimeter tjocka torskfiléer på totalt ca 750 gram. Annan vitfisk som t.ex. kolja, havsabborre, tilapia, snapper går också bra att använda istället för torsk.
Tips: Finns inte garam masala till hands kan vilken annan krydda eller örtkombination som helst användas.
4 torskfiléer
1 msk olja
2 msk limejuice, nypressad
1 msk tomatpuré
1 msk garam masala
60 g ströbröd
1 tsk olja
Torka torskfiléerna torra med en kökshandduk. Blanda olja, limesaft, tomatpuré och garam masala. Gnid in fiskfiléerna med blandningen på alla sidor. Låt marinera i ca 30 minuter.
Täck de marinerade filéerna med ströbröd på båda sidor och spreja dem sedan med olja.
Lägg två panerade fiskfiléer i korgen och de andra två på det dubbla lager-tillbehöret. Skjut in korgen i airfryern och starta apparaten med inställningarna 200°C, 12 min (inget programval krävs). Tillaga i omgångar om du saknar dubbla lager-tillbehöret eller har en mindre airfryer-modell.
Ta ut torskfiléerna ur airfryern när de är klara och servera omedelbart med färsk lime vid sidan om.
79,00 kr
Ett friskt vin med solmogen frukt, väl balanserad med en frisk syra och toner av guava, satsumas, vitpersika, äppelblommor och lime. Passar bra till rätter av fisk, skaldjur eller kyckling samt vegetariska alternativ.
349,00 kr
Vinet är ren elegans och erbjuder en nyanserad doft med inslag av grillad citron, melon, vita blommor, ostronskal och en lätt integrerad ton av fat. Smaken är torr och frisk med inslag av citrus, stenfrukt, ostronskal och ett stråk av fat. Eftersmaken är lång och elegant. Vinet lanseras den 15 mars.
Recept: Philips
En snabblagad och fantastiskt god fiskgratäng med panko som ströbröd. Brynt smör ger rätten en fin nötig ton. Servera med delikatesspotatis.
Läs mer »Panerad rödspätta bör stekas i rejält med smör för en fin yta och en gudagod smak! Såsen smaksätts med citron, hummerfond och stenbitsrom.
Läs mer »Utnyttja säsongens goda rotfrukter till en god laxbit panerad i svarta och vita sesamfrön.
Läs mer »Linnéa tipsar om en jättegod skaldjursbowl med pankopanerad fisk, koriandersallad och örtvinägrett.
Läs mer »