Panerad sej med småpotatis, ärtsallad och örtsås.

Behöver du inspiration kring vad du kan laga i din Airfryer? Här har Sveriges Mästerkock-vinnaren Tess Medina lagat en härlig fiskrätt i sin Philips Airfryer Dual Basket.

Panerad sej i Airfryer.
logo

4

Det här är verkligen den perfekta sommarlunchen. Använd din Airfryer för ett perfekt krispigt resultat och servera med en krispig sallad och frisk örtsås. Tess Medina, vinnare av Sveriges Mästerkock 2024, guidar dig. Här använder hon Philips Airfryer Dual Basket.

Panerad sej med småpotatis, ärtsallad och örtsås:

Ingredienser

Sej och potatis :

  • 4 sejfileer

  • 2 dl potatismjöl

  • 2 ägg

  • 3 dl ströbröd

  • salt och peppar

  • 800 g småpotatis

  • 2 msk olja

Ärtsallad:

  • 250 g ärtor

  • 1 fänkålshuvud

  • 1 citron (juicen)

  • 3 msk olivolja

  • salt

  • persilja

Örtsås:

  • 1,5 dl gräddfil

  • 3 msk majonnäs

  • 1 knippe gräslök

  • 1 knippe dill

  • örtsalt & peppar

Gör så här

    1. Börja med att panera fisken, först i potatismjöl, sen i ägg och sist i ströbröd. Salta och peppra rikligt. Tillaga fisken i den stora korgen. Tryck på “fisksymbolen” och sedan på start.

    2. I den lilla korgen tillagar du potatisen på 200° i 20 minuter.

    3. Koka upp vatten, häll i ärtorna, ta grytan från plattan. Låt stå i 1 minut och häll av vattnet.

    4. Använd en mandolin för att skära fänkålen tunt, och marinera i citronjuicen, olivolja och salt.

    5. Blanda ihop ärtorna tillsammans med fänkålen och toppa med hackad persilja.

    6. Hacka örterna fint, och blanda tillsammans med gräddfilen och majonnäs. Smaka av med örtsalt och peppar. Perfekta sommarsåsen!

Recept: Tess Medina

Gazpacho med basilika.

Ljummen gazpacho med basilika.


Gazpacho är en soppa du kan servera ljummen eller till och med kall – därför är den perfekt för varma sommardagar. Här har Sveriges Mästerkock-vinnaren 2024, Tess Medina, gjort en soppa med hjälpa av Philips nya Airfryer.

Läs mer »