Pannacotta med äpple och päron kokta i Calvados.
En magisk pannacotta med äpple och päron kokta i Calvados. Toppad med hasselnötter.
En magisk pannacotta med äpple och päron kokta i Calvados. Toppa med hackade hasselnötter.
Pannacotta
Ingredienser
2 gelatinblad
4 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 msk strösocker
1 kanelstång
Gör så här
Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Häll grädde, mjölk och socker i en kastrull, lägg i kanelstången. Låt sjuda på svag värme i 10 minuter.
Tag ur kanelstången. Krama vattnet ur gelatinbladen och lägg i gräddblandningen. Rör om tills de lösts upp.
Häll upp i portionsformar. Låt stå i kylskåp i ca 3 timmar.
Calvadosfrukt
Ingredienser
2 äpplen
2 päron
2 msk Calvados
2 tsk malen ingefära
2 tsk kanel
1 krm äkta vaniljpulver
1 dl hasselnötskärnor
Gör så här
Skala och kärna ur frukten. Skär den i små bitar.
Lägg frukten i en kastrull på medelhög värme. Se till att röra om så det inte finns någon risk att det bränner fast i botten. Frukten kommer att släppa ifrån sig vätska efter en liten stund.
Koka frukten tills den är riktigt mjuk, tillsätt calvados och kryddor. Rör om väl.
Tag av från plattan och låt svalna något.
Hacka hasselnötterna grovt.
Fördela calvadosfrukten i pannacottaglasen och strö över hackade hasselnötter.
Boulard Grand Solage Pays d'Auge, 700ml
337,00 kr
En calvados som består av 3-5 år gamla calvadossorter som sedan lagrats ytterligare på ekfat för att smakerna ska få mogna tillsammans. Drick den som avec eller som apéritif med tonic och is. Några droppar i såsen eller efterrätten kan också göra underverk.
Dessertvin - att välja dryck till efterrätten.
Vår dryckesexpert berättar vad du ska tänka på när du väljer dryck till efterrätten och djupdyker sen i äppeldesserter.
Läs mer »Sprakande nyårsdessert med choklad och biscotti.
För att runda av en härlig nyårsmiddag så krävs det förstås en riktigt härlig nyårsdessert! Gärna en som sprakar också. Här har jag valt att servera en nyårsdessert med choklad och biscotti!
Läs mer »Chokladtårta med dulce de lechefyllning och brynt smörfrosting.
En underbar tårta dekorerad med chokladägg och rostad mandel. Duka fram och låt dina gäster hänföras.
Läs mer »