Vegansk pannacotta med smak av päron, kokos och choklad.
Pannacotta är Linnéas nya favoritdessert och här har hon gjort en vegansk pannacotta med den ljuvliga kombon av päron, kokos och choklad.
Läs mer »En magisk pannacotta med äpple och päron kokta i Calvados. Toppad med hasselnötter.
2 gelatinblad
4 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 msk strösocker
1 kanelstång
Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Häll grädde, mjölk och socker i en kastrull, lägg i kanelstången. Låt sjuda på svag värme i 10 minuter.
Tag ur kanelstången. Krama vattnet ur gelatinbladen och lägg i gräddblandningen. Rör om tills de lösts upp.
Häll upp i portionsformar. Låt stå i kylskåp i ca 3 timmar.
2 äpplen
2 päron
2 msk Calvados
2 tsk malen ingefära
2 tsk kanel
1 krm äkta vaniljpulver
1 dl hasselnötskärnor
Skala och kärna ur frukten. Skär den i små bitar.
Lägg frukten i en kastrull på medelhög värme. Se till att röra om så det inte finns någon risk att det bränner fast i botten. Frukten kommer att släppa ifrån sig vätska efter en liten stund.
Koka frukten tills den är riktigt mjuk, tillsätt calvados och kryddor. Rör om väl.
Tag av från plattan och låt svalna något.
Hacka hasselnötterna grovt.
Fördela calvadosfrukten i pannacottaglasen och strö över hackade hasselnötter.
356,00 kr
En calvados som består av 3-5 år gamla calvadossorter som sedan lagrats ytterligare på ekfat för att smakerna ska få mogna tillsammans. Drick den som avec eller som apéritif med tonic och is. Några droppar i såsen eller efterrätten kan också göra underverk.
Recept: Linnéa Seidel
Pannacotta är Linnéas nya favoritdessert och här har hon gjort en vegansk pannacotta med den ljuvliga kombon av päron, kokos och choklad.
Läs mer »Vår dryckesexpert berättar vad du ska tänka på när du väljer dryck till efterrätten och djupdyker sen i äppeldesserter.
Läs mer »För att runda av en härlig nyårsmiddag så krävs det förstås en riktigt härlig nyårsdessert! Gärna en som sprakar också. Här har jag valt att servera en nyårsdessert med choklad och biscotti!
Läs mer »En underbar tårta dekorerad med chokladägg och rostad mandel. Duka fram och låt dina gäster hänföras.
Läs mer »