Pappas heliga Pasta Bolognese.

Det är inte mycket som slår en riktigt god Bolognese och här får du ett recept med mycket vitlök och chili som ger lite extra sting till pastarätten.

Pasta Bolognese
logo

4

logo

2 h 0 min

“En jädrans massa vitlök, chili och tålamod är nyckeln till min bolognese” brukar min pappa säga när han lagar sin signaturrätt Pasta Bolognese. Sanningen är att det blivit hans signaturrätt då det är den enda rätten han faktiskt brukar laga. Förutom falukorv och makaroner förstås. Alla hans resor till Italien har definitivt gett resultat och det märks på sättet han lagar sin bolognese, den blir nämligen alltid lika god. Nedan delar jag med mig av Pappas Bolognese - ett recept som varit hemligt fram tills nu. Jag hoppas att ni gillar det lika mycket som jag!"

Pasta Bolognese

Ingredienser

  • 0,8 kg av valfri färs

  • 2 st gula lökar

  • 3 st vitlöksklyftor

  • 1 liten morot

  • 2 msk tomatpuré

  • 2 dl rött vin

  • 1 förpackning krossade tomater

  • 1 dl vatten

  • salt och svartpeppar

  • cayennepeppar

  • chiliflakes

  • oregano i massor

  • timjan

  • smör

  • olja

  • valfri pasta

  • parmesan

Gör så här

    1. Finhacka lök och morot. Låt fräsa i smör och olja tills mjuka. Hacka eller pressa vitlöken och låt steka med resterande grönsaker.

    2. Tillsätt lite köttfärs i taget så att det bryns och inte kokar.

    3. Lägg i tomatpurén och låt fräsa med i någon minut. Tillsätt sedan de krossade tomaterna och rödvinet.

    4. Låt koka upp. I med oregano, timjan och chiliflakes. Smala av med cayennepeppar, svartpeppar och salt.

    5. Låt småputtra under lock minst 30 min, men gärna mellan 3-5 timmar. Fyll på med vätska när det behövs

    6. Koka pastan enligt anvisning på paketet och blanda sedan såsen med pastan.

    7. Strö över rikligt med parmesan och servera.

Vintips till Pasta Bolognese:

Ruffino Montemasso

Ruffino


I allt arbete som sker på Ruffinos sex anläggningar i Toscana tar man stor hänsyn till miljön.

Läs mer »