Krämig pasta med sparris och räkor.
Idag bjuder Linnéa på en krämig, lyxig, smakrik och otroligt god sparrispasta.
Läs mer »Spänstig och lite småkaxig sparris. Mjuka, otroligt vackra och peppriga blad av ramslök och den mildaste av färsk lök. Serveras med krämig burrata och pasta.
Finns det något härligare än att om våren se hur butikerna vecka för vecka fylls med härliga vårprimörer. Spänstig och lite småkaxig sparris, mjuka, otroligt vackra men peppriga blad av ramslök och den mildaste av färsk lök. Det är som om jag fylls av jag vet inte vad. Hopp? Ja kanske är det så man känner. Vinterns mörka, korta dagar ligger bakom oss för denna gång. Och nu väntar den tiden så många av oss längtar till.
Och vad känns då bättre än att laga till en smarrig pasta med vårprimörer? Är säsongen för ramslök förbi när du läser detta recept? Då går det fint att ta färsk spenat istället. Det är lite mer smak i ramslöken. Lite pepprigare liksom. Men spenat fungerar, absolut.Koka pastan nästan klar i rikligt med vatten, låt den sedan koka färdigt i pastasåsen. Så den riktigt får suga upp all grädde och alla smaker. I Sverige vill vi gärna ha en riktig sås till pastan, att den helst ska bada i sås. Men genom att låta pastan suga upp det mesta av vätskan får du en otroligt god pasta. Där alla smaker från lök, ramslök och grädde kapslas in i pastan. Makalöst gott, jag lovar!
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
100 g färsk ramslök
smör att steka i
150 g sockerärtor
250 g sparris
3 dl grädde
salt & peppar
citron
275 g Burrata
1 dl pinjenötter
4 portioner pasta, gärna färsk
Skala och skiva vitlök och lök. Stek löken mjuk i lite smör i en stekpanna.
Ansa ramslöken, dela ärtskidorna på mitten.
Knäck av sparrisens mest träiga del. Slanta skaftet men spar den sista delen av sparrisen, knoppen. Dela den längst med i två delar.
Låt ramslök, ärtskidor och sparris steka med löken tills ramslöken mjuknat helt. Lägg några sparrisknoppar och ärtskidor åt sidan för att dekorera med.
Häll grädde över primörerna och låt koka ett par minuter. Smaka av med salt, peppar och citron.
Koka under tiden pastan enligt anvisningarna på paketet. Korta koktiden med ca 1 minut. Vänd i den varma pastan i såsen och låt den koka med en liten stund så den suger upp mycket av såsen.
Rosta pinjenötterna i en medelvarm, torr stekpanna. Lägg upp pastan tillsammans med vårprimörerna i skålar. Toppa med burrata, pinjenötter, svartpeppar och några fina primörer. Servera direkt.
109,00 kr
Till pastan med vårprimörer passar det här ekologiska vinet från Toscana. Vinet är medelfylligt åt det lite lättare hållet med en fruktig och fräsch smak med inslag av körsbär, hallon och lakrits.
Recept: Linnéa Seidel
Idag bjuder Linnéa på en krämig, lyxig, smakrik och otroligt god sparrispasta.
Läs mer »De senaste åren har den populära vinproducenten Ruffino satsat stort på miljön, både i produktionsprocessen och i nya ekologiska vingårdar. Som ett led i detta lanserar de nu tre ekologiska viner.
Läs mer »Linnéa ger oss ett fantastiskt somrigt och härligt recept på grillade räkor serverade med smörfrästa morötter och ramslökspesto.
Läs mer »