Lyxig pasta med tryffel och ryggbiff.
Linnéas recept på en underbar pasta med tryffel och ryggbiff. Avnjut med ett glas Ruffino Riserva Ducale för en fulländad smakupplevelse.
Läs mer »Linnéa bjuder på en härligt krämig pasta med tärnad aubergine, karamelliserad lök och entrecôte som passar riktigt bra till ett mulligt rött vin.
Idag lagar jag en krämig pastasås. Med tärnad stekt aubergine, karamelliserad lök och entrecôte.
Den karamelliserade löken lyfter verkligen rätten så jag har tagit lite av löken direkt i såsen för att den ger så otroligt god smak. Lök är annars en råvara svår att para ihop med vin, men genom att man karamelliserar den fungerar det mycket bättre. Låt löken steka länge på medelvärme, det är värt tiden!
Här saltar jag bara köttbiten. En bra bit entrecôte behöver inte mer än så och kan ändå vara stjärnan i rätten. Och tillsammans med den karamelliserade löken blir det en riktig fullträff!
/Linnéa
6 st schalottenlökar
smör att steka i
salt
250 g aubergine
olja att steka i
3 msk tomatpuré
1 dl rött vin
1 msk oxfond
3 dl grädde
Skala och skiva löken. Hetta upp en stekpanna med smör och ha i löken, stek först på medelhög värme tills den fått en fin stekyta, sänk sedan värmen något och salta. Fortsätt steka löken tills den är karamelliserad. Lägg åt sidan.
Skär auberginen i kuber och salta den. Stek den sedan på medelvärme i en gryta i lite olja tills den fått fin färg.
Tillsätt tomatpuré och hälften av den karamelliserade löken. Låt steka ihop någon minut. Slå på rött vin, oxfond och grädde. Smaka av med salt och peppar.
400 g entrecôte
salt
smör att steka i
4 portioner pasta
färsk persilja att strö över
Låt köttet bli rumstempererat. Salta köttet cirka 15 minuter innan du ska steka det.
Stek köttet på medelhög värme i smör. Ca 2-3 minuter per sida. Låt vila en stund innan du skär upp köttet.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Fördela såsen i 4 skålar, lägg på pasta, toppa med skivad entrecôte, resterande mängd karamelliserad lök och färsk persilja.
199,00 kr
Ett fruktigt, lättgillat vin från Italien med toner av plommon, röda och svarta körsbär, kaffe och mörk choklad. Vinet har en liten restsötma och passar utmärkt till långkok med kött och grönsaker.
219,00 kr
Till denna smakrika pastarätt passar ett generöst och fruktigt rött vin som Il Capolavoro utmärkt. Finstämda toner av fat tillsammans med en behaglig örtighet kompletterar den angenäma fruktigheten i det inbjudande violfärgade vinet som även besitter en liten restsötma.
Recept: Linnéa Seidel
Linnéas recept på en underbar pasta med tryffel och ryggbiff. Avnjut med ett glas Ruffino Riserva Ducale för en fulländad smakupplevelse.
Läs mer »Grytor och långkok hör vinterhalvåret till men det är inte alltid tiden finns för långkok. Här plockar vi fram lövbiff, som inte behöver koka så länge för att köttet ska bli mört, och lagar en snabb och enkel lövbiffsgryta. Perfekt vardagsmat!
Läs mer »Med ett riktigt bra pastarecept i rockärmen kan du enkelt trolla fram en lyxmåltid på mindre än 20 minuter. Perfekt om man får middagsgäster man inte riktigt räknat med eller när orken är på noll men man ändå vill äta gott.
Läs mer »