Pasta med entrecôte, aubergine och karamelliserad lök.

Linnéa bjuder på en härligt krämig pasta med tärnad aubergine, karamelliserad lök och entrecôte som passar riktigt bra till ett mulligt rött vin.

Krämig pasta med aubergine, entrecôte och karamelliserad lök med bröd
CHILL OUT Malbec Organic Fairtrade Argentina

CHILL OUT Malbec Organic Fairtrade Argentina

Argentina

Systembolaget nr:

614601

80,00 kr


logo

4

logo

0 h 40 min

Idag lagar jag en krämig pastasås. Med tärnad stekt aubergine, karamelliserad lök och entrecôte. Den karamelliserade löken lyfter verkligen rätten så jag har tagit lite av löken direkt i såsen för att den ger så otroligt god smak. Lök är annars en råvara svår att para ihop med vin, men genom att man karamelliserar den fungerar det mycket bättre. Låt löken steka länge på medelvärme, det är värt tiden!

Här saltar jag bara köttbiten. En bra bit entrecôte behöver inte mer än så och kan ändå vara stjärnan i rätten. Och tillsammans med den karamelliserade löken blir det en riktig fullträff!

Pastasås

Ingredienser

  • 6 st schalottenlökar

  • smör att steka i

  • salt

  • 250 g aubergine

  • olja att steka i

  • 3 msk tomatpuré

  • 1 dl rött vin

  • 1 msk oxfond

  • 3 dl grädde

Gör så här

    1. Skala och skiva löken. Hetta upp en stekpanna med smör och ha i löken, stek först på medelhög värme tills den fått en fin stekyta, sänk sedan värmen något och salta. Fortsätt steka löken tills den är karamelliserad. Lägg åt sidan.

    2. Skär auberginen i kuber och salta den. Stek den sedan på medelvärme i en gryta i lite olja tills den fått fin färg.

    3. Tillsätt tomatpuré och hälften av den karamelliserade löken. Låt steka ihop någon minut. Slå på rött vin, oxfond och grädde. Smaka av med salt och peppar.

Entrecôte

Ingredienser

  • 400 g entrecôte

  • salt

  • smör att steka i

  • 4 portioner pasta

  • färsk persilja att strö över

Gör så här

    1. Låt köttet bli rumstempererat. Salta köttet cirka 15 minuter innan du ska steka det.

    2. Stek köttet på medelhög värme i smör. Ca 2-3 minuter per sida. Låt vila en stund innan du skär upp köttet.

    3. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Fördela såsen i 4 skålar, lägg på pasta, toppa med skivad entrecôte, resterande mängd karamelliserad lök och färsk persilja.

Vintips till pasta med entrecôte:

CHILL OUT Shiraz Cabernet Sauvignon Organic Fairtrade

89,00 kr


CHILL OUT Shiraz Cabernet Sauvignon passar fint till den här pastarätten med sin trevliga och fruktiga doft av mörka frukter, kryddor, choklad, vanilj och mörka plommon. Smaken medelfyllig med angenäma toner av mörka frukter, blå plommon, kryddor, vanilj och charkuterier.

CHILL OUT Malbec Organic Fairtrade Argentina

80,00 kr


En malbec är också en god kompanjon till den här rätten. Vinet har en doft av solmogna mörka plommon, viol och kryddor. Vinet är medelfylligt och fruktigt med inslag av mörka frukter och lakrits.

Fler goda pastarätter:

Recept: Linnéa Seidel

Lövbiffsgryta i stekpanna på bord med ris och salt.

Snabblagad lövbiffsgryta.


Grytor och långkok hör vinterhalvåret till men det är inte alltid tiden finns för långkok. Här plockar vi fram lövbiff, som inte behöver koka så länge för att köttet ska bli mört, och lagar en snabb och enkel lövbiffsgryta. Perfekt vardagsmat!

Läs mer »
Chill Out tre vinboxar på ett bord.

CHILL OUT


CHILL OUT är en uppskattad och modern vinserie som erbjuder en stor variation av kvalitetsviner från noggrant utvalda vingårdar runt om i världen.

Läs mer »