Pasta med krämig ädelostsås, soltorkade tomater och svamp.

Linnéa har gjort en lättlagad pasta med en ädelostsås full av härliga smaker från soltorkade tomater och svamp.

Pasta med ädelostsås och svamp
CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia

CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia

Australien

Systembolaget nr:

687308

215,00 kr


logo

4

logo

0 h 30 min

Idag lagade jag en pasta med riktigt krämig ädelostsås med så makalöst mycket god smak. Det kan faktiskt ha varit så att när jag provlagade detta recept slutade det med att jag och min man stod och åt upp ädelostsåsen med sked direkt ur stekpannan. Min pasta med ädelost serveras gärna ihop med ett glas CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia, som är ett medelfylligt vin med kryddig och generös smak av svarta vinbär med inslag av svartpeppar och örter.

Pasta med krämig ädelostsås

Ingredienser

  • 250 g svamp

  • 1 gul lök

  • 1 msk smör att steka i

  • Salt

  • 120 g soltorkade tomater i olja

  • 140 g ädelost

  • ca 4 dl mjölk/grädde

  • 2 tsk tamarisoja

  • 65 g babyspenat

  • Svartpeppar

  • 4 port tagliatelle

Gör så här

    1. Skiva svampen och stek den i en torr stekpanna på medelvärme tills den börjar ge i från sig vätska.

    2. Skala och finhacka löken. Stek den tillsammans med svampen och en klick smör tills löken mjuknat helt. Salta.

    3. Låt de soltorkade tomaterna rinna av helt. Finhacka och låt 3/4 steka med svampen och löken.

    4. Smula i ädelosten och slå på ca 3 dl mjölk eller grädde och tamarisoja. Låt allt koka ihop tills osten smält helt och ädelostsåsen tjocknat. Späd med mer mjölk eller grädde om ädelostsåsen känns för tjock.

    5. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

    6. Blanda i spenaten i den varma ädelostsåsen och rör om.

    7. Servera den nykokta pastan med ädelostsåsen och toppa med soltorkade tomater, lite färska örter och nymald svartpeppar.

Vinet till Linnéas pasta med ädelostsås:

CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia

215,00 kr


CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia har en medelstor, mycket bärig doft med tydligt inslag av svarta vinbär och körsbär. Medelfyllig, kryddig och generös smak med bra vinbärskaraktär och inslag av svartpeppar och örter.

Fler recept: