Lättlagad Pasta al Forno med mozzarella och parmesan.
Pasta al Forno är lite som en förenklad variant av lasagne. En fyllig italiensk pastagratäng med både mozzarella och parmesan.
Läs mer »Linnéa har gjort en lättlagad pasta med en ädelostsås full av härliga smaker från soltorkade tomater och svamp.
Idag lagade jag en pasta med riktigt krämig ädelostsås med så makalöst mycket god smak. Det kan faktiskt ha varit så att när jag provlagade detta recept slutade det med att jag och min man stod och åt upp ädelostsåsen med sked direkt ur stekpannan. Min pasta med ädelost serveras gärna ihop med ett glas CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia, som är ett medelfylligt vin med kryddig och generös smak av svarta vinbär med inslag av svartpeppar och örter.
250 g svamp
1 gul lök
1 msk smör att steka i
Salt
120 g soltorkade tomater i olja
140 g ädelost
ca 4 dl mjölk/grädde
2 tsk tamarisoja
65 g babyspenat
Svartpeppar
4 port tagliatelle
Skiva svampen och stek den i en torr stekpanna på medelvärme tills den börjar ge i från sig vätska.
Skala och finhacka löken. Stek den tillsammans med svampen och en klick smör tills löken mjuknat helt. Salta.
Låt de soltorkade tomaterna rinna av helt. Finhacka och låt 3/4 steka med svampen och löken.
Smula i ädelosten och slå på ca 3 dl mjölk eller grädde och tamarisoja. Låt allt koka ihop tills osten smält helt och ädelostsåsen tjocknat. Späd med mer mjölk eller grädde om ädelostsåsen känns för tjock.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Blanda i spenaten i den varma ädelostsåsen och rör om.
Servera den nykokta pastan med ädelostsåsen och toppa med soltorkade tomater, lite färska örter och nymald svartpeppar.
239,00 kr
CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia har en medelstor, mycket bärig doft med tydligt inslag av svarta vinbär och körsbär. Medelfyllig, kryddig och generös smak med bra vinbärskaraktär och inslag av svartpeppar och örter.
Recept: Linnéa Seidel
Pasta al Forno är lite som en förenklad variant av lasagne. En fyllig italiensk pastagratäng med både mozzarella och parmesan.
Läs mer »Som vi längtat efter svampsäsongen och att laga goda svamprätter. Här tipsar vi om hur du kan tänka när du väljer vin till olika svamprätter. Dessutom ger vi flera vintips och listar flera goda svamprecept.
Läs mer »Linnéa gillar att servera kallskuret på en buffé. Då behöver man inte oroa sig ifall man inte kan äta direkt när det är tänkt. Köttet blir makalöst gott om det får ligga i den här goda marinaden över natten.
Läs mer »